Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Nevruz, Türk’ün milli günüdür” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Nevruz, Türk’ün milli günüdür"

Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Erol Özsoy, Nevruz geleneğinin ne Sünnilikle, ne Alevilikle, ne de Bektaşilikle doğrudan doğuş bağlantısı olmayan, İslamiyet’ten çok öncelere giden bir gelenek olduğunu söyledi

Nevruz’un yeni gün anlamına geldiğini ifade eden Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Erol Özsoy, “Güneşin koç burcuna girdiği gündür. Yeniden doğuştur. Tabiat ananın uyandığı gündür. Türklerin dört yüz yıl Ergenekon’da kaldıktan sonra, buraya sığmayarak demir dağları eritip, bir bozkurt kılavuzluğunda engelleri param parça ederek ata yurtlarına tekrar kavuştukları gündür. Bu gün karların eridiği, suların çekildiği, yeşilin göründüğü, bereketin fışkırdığı gündür. Bu gün Tanrı’ya ürünün bereketli olması, kuzuların çok olması için dua edilir. Barış ve kardeşlik dilenerek ruhlar temizlenir.
Kazak, Kırgız, Türkmen, Tatar, Anadolu Türklüğü, Azerbaycan ve Balkan Türkleri arasında binlerce yıldır Alevi, Bektaşi, Sünni bütün toplumlarda kutlanmaktadır. Nevruz geleneği ne Sünnilikle, ne Alevilikle, ne Bektaşilikle doğrudan doğuş bağlantısı olmayan, İslamiyet’ten çok öncelere giden bir gelenektir. Yani bir dinin veya mezhebin bayramı değildir. Bu yüzden de herhangi bir şekilde bir mezhep adına, bir etnik menşe adına bağlı gösterilmesi, istismar edilmesi bir ayrılık unsuru olarak takdim edilmeye çalışılması yanlıştır. Tarihin ve kültürün bütün gerçeklerine aykırıdır. Ne yazık ki Türk’ün bu milli günü son yıllarda amacından saptırılarak, emperyalizmin uşağı, taşeron bir örgüt olan PKK yandaşları tarafından sapık emellerine alet edilmektedir. Nevruz, Türk’ün milli bir günüdür. Öz malıdır. Türkiye’yi sekiz, on federe devlete ayırarak SEVR’i dayatmak isteyen bütün emperyalist güçlere ve işbirlikçi yerli uşaklara şu sözü hatırlatırız: “Bilinmelidir ki Türk Milleti dünya durdukça varlığını sürdürecektir. Tarih bilmeyenler de bilsinler ki Türk Milleti tarihi büyük yürüyüşüne devam edecektir.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)