Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nevruziye, büyük ilgi topladı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Nevruziye, büyük ilgi topladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Folklor Kulübü tarafından “21 Mart Nevruz Bayramı” dolayısıyla hazırlanan “Nevruziye” adlı halk oyunları gösterisi, Hattat Ahmet Karahisari Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve AKÜ Folklor Kulübü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği özel gösteride 50 öğrenci görev aldı. Gösteride Türkiye’nin 7 bölgesine ait halk oyunları sahnelendi.
YERELDEN EVRENSELE
Gösteri öncesi konuşma yapan AKÜ Folklor Kulübü Danışmanı Öğr. Grv. Muharrem Feratan topluluk hakkında seyircileri bilgilendirerek, “AKÜ’nün değişik fakülte ve yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilerden oluşan Folklor Kulübü Halk Dansları Topluluğu, 2000 yılından beri çalışmalarını sürdürmektedir. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe katılan topluluk, yerel ve kültürel değerleri evrensele taşımayı amaçlamaktadır” dedi.
AYAKTA ALKIŞLANDI
Ege Bölgesi’ne ait zeybek oyunlarıyla başlayan gösteride, Çiftetelli, Trakya, Akdeniz, Güneydoğu, Karadeniz halk oyunları ile Afyonkarahisar halk oyunları sergilendi. Gösterinin sonunda Türkiye’nin değişik bölgelerine ait yerel kıyafetlerle sahneye gelen öğrenciler ise renkli bir tablo oluşturdu. Büyük beğeni toplayan gösteri, seyirciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti