Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Nitelikli insan yetiştirmeye gayret ediyoruz”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Nitelikli insan yetiştirmeye gayret ediyoruz"

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Emirdağ Meslek Yüksekokulu (MYO) 2014-2015 mezuniyet töreni Emirdağ kapalı spor salonunda
gerçekleştirildi. Mezuniyet töreninde konuşan AKÜ Rektörü Mustafa Solak, AKÜ’nün nitelikli insan yetiştirmeye gayret ettiğini söyledi

400 öğrencinin mezun olduğu MYO mezuniyet törenine AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Emirdağ MYO Müdürü Doç. Dr. Taner Kavas ile ilçe protokol üyeleri ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.
“BİZLERE YOL GÖSTERDİNİZ”
AKÜ Emirdağ MYO mezuniyet töreninde öğrenciler adına söz alan Salih Girgin, AKÜ öğrencisi olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Adını İstiklal mücadelesinin bu topraklardan Afyon Kocatepe Üniversitesi Emirdağ Meslek Yüksekokulu öğrencileri olmaktan gururluyuz” dedi. Konuşmasında ailelere de seslenen Girgin, “Uzun süren eğitim öğretim yaşamımızda bizlere maddi ve manevi desteği verdiniz. Bizlerin sevinçlerini ve üzüntülerini paylaştınız. Bütün bu zorlukların sonunda bizler mezun olurken haklı olarak büyük bir gurur yaşamaktasınız” diye konuştu.
Konuşmasında Emirdağ MYO’daki öğretim elamanlarına da teşekkür eden Girgin “Bizler Emirdağ’a geldiğimizde ailelerimizden ve sevdiklerimizden ayrılmanın hüznü içindeydik. Fakat sizler gökteki yıldızlar gibi bizlere ışık olup yol gösterdiniz. Ben inanıyorum ki aldığımız eğitim ve ruhumuzda beslediğimiz milli ve manevi duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkaracağız” ifadelerini kullandı.
“22 YILDA 5 BİN MEZUN”
Girgin’in ardından söz alan AKÜ Emirdağ MYO Müdürü Doç. Dr. Taner Kavas, Emirdağ MYO’nun 22. yılında toplamda 5 bin mezun verildiğini söyledi. Kavas, “Bugün burada ortak bir sevinci ve coşkuyu paylaşmak için bulunuyoruz. Meslek Yüksekokulumuzun 22. yılında bu gün itibariyle toplam 5425 öğrencimizin mezun olmasının haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.
Kavas, Emirdağ MYO ile bilgiler paylaştığı konuşmasında şunları belirtti:
“2014-2015 eğitim-öğretim yılı itibariyle meslek yüksekokulumuzda toplam 10 programda 1041 öğrenci öğretim görmektedir. Öğrenci sayımız 2015-2016 yılı itibariyle yaklaşık olarak 1200’e yükselmesi beklenmektedir. Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Emirdağ Meslek Yüksekokulu kaliteye ve bilgiye dayalı öğrenme ortamı sunan bölgenin ve ülkemizin kalkınmasına önemli katkıları olan, çağdaş dünyayla entegre olmaya önem veren, modern iletişim ve bilgi teknolojilerini kullanan dinamik bir yükseköğretim kurumu olma yolunda var gücüyle ilerlemektedir.”
KARGIN: MYO
EMİRDAĞLILAR İÇİN ÖNEMLİ
Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın ise Emirdağ MYO’nun ilçe için çok değerli olduğunu söyledi. Kargın, “Emirdağ MYO’nun kıymetini iyi bilenlerden birisiyim. Kurulduğu andan itibaren Emirdağ MYO Derneğinde yönetim kurulu üyesi olarak aktif görev aldım. Hemen arkasından inşaat bölümünde öğretim kadrosunda yer aldım. Şu anda hocalarımın yaşadığı onuru ve gururu az bir zaman da olsa ben de yaşadım” dedi. Kargın, “Emirdağ MYO gerek şahsıma gerekse ilçemize çok büyük katkılar yaptığını yaşayarak şahit oldum. Bir vatandaş olarak bir hoca olarak şu anda ilçe belediye başkanı olarak Emirdağ MYO’nun bizim gözümüzde çok kıymetli olduğu tartışılamaz” diye konuştu.
“MYO İÇİN 2 BİNA YAPILACAK”
Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca da Emirdağlıların MYO’nun öneminin farkında olduğunu belirterek, “Emirdağ Kaymakamlığı ve Emirdağlılar olarak yüksekokulumuzun öneminin farkındayız. Bu amaçla da elimizden gelen bütün çabayı sergiliyoruz” dedi. Ağca, Emirdağlı hayırseverler tarafından MYO için 2 bina yapılacağını belirterek, “Emirdağlı 2 hayırsever vatandaşımız yüksekokulumuza iki bina sözü verdi. Bir tanesi tamamlanmak üzere inşallah beraber açılışını yapacağız. Diğerinin ise temelini inşallah Ağustos ayı içinde atacağız” diye konuştu.
“FAYDALI İŞLER ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Son olarak söz alan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise günümüz dünyasında yaşanan hızlı değişim ve dönüşümler, bilginin üretimini, kullanılmasını ve aktarılmasını çok önemli hale getirdiğini söyledi. Solak, “Bilgi üretim ve bilgiye erişim süreçlerindeki hızlı gelişmeler, bilgi üretiminde rol alan kurumların da değişmesine ve bilgi üretim süreçlerinin yeni koşullara uygun hale gelmesine yol açmıştır” dedi.
Solak, genç ve dinamik bir üniversite olarak AKÜ’nün nitelikli insan yetiştirmeye gayret ettiğini belirterek, “Biz de genç ve dinamik bir üniversite olarak, 23 yıldır ülkemizin gençlerini bu değişimleri dikkate alarak yetiştirmeye, ulusal ve uluslararası düzeyde nitelikli bilimsel araştırmalar yapmaya ve bulunduğu topluma faydalı işler üretmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Rektör Solak ve ilçe protokolü tarafından Emirdağ MYO’da dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Tören öğrencilerin yemin etmesi ve kep atması ile son buldu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti