Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Nitelikli tıbbi sekreterler yetiştiriyoruz”

“Nitelikli tıbbi sekreterler yetiştiriyoruz”

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (AFSÜ) yeni akademik birimlerinden Bolvadin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO), “Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik” (TDS) programına öğrenci alacak. Bünyesinde “Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik” programının yanı sıra “Sağlık Kurumları İşletmeciliği” programı da bulunan Bolvadin Sağlık Hizmetleri MYO, TDS programının ilk öğrencilerini bu yıl kabul edecek.
Bolvadin Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Tolga Ertekin, kurumu ve TDS programı hakkında bilgiler vererek, “TDS programını tamamlayarak “Tıbbi Sekreter” unvanı alacak mezunlarımız; hasta verilerini toplayarak bilgiye dönüştüren, arşivleyen ve sonuçları ilgililere rapor edebilen, yazılı ve sözlü iletişim becerisi gelişmiş, analitik düşünebilen, teknik ve teorik yetkinlikleriyle sağlık kurumlarının verimliliğinin artmasına katkı sağlayacak, etik değerlere bağlı nitelikli sağlık çalışanları olarak çalışma hayatına hazır olacak.” dedi.
“GEREKLİ ALT YAPIYA SAHİBİZ”
MYO’nun gerekli altyapıya sahip olduğunu belirten Ertekin, “
Bolvadin Sağlık Hizmetleri MYO’da konularında uzman 6 öğretim görevlisi bulunmakta olup gerekli durumlarda AFSÜ’nün diğer fakülte ve yüksekokullarındaki öğretim elemanlarından da destek alınarak öğretimin en verimli şekilde verilmesi sağlanacaktır. Bolvadin Sağlık Hizmetleri MYO, Afyonkarahisar kent merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Bolvadin’de, Konya Yolu üzerindeki Kırkgöz Yerleşkesinde bulunuyor. Derslikleri, spor salonları, yemekhane, kantin, kütüphane ve yeşil alanları ile öğrencilerin sosyal ve kültürel beklentilerini karşılar nitelikteki yerleşke civarında ve Bolvadin’de bulunan kamuya ve özel sektöre ait yurtlar, öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahiptir. Sağlık alanında üst düzeyde bilgiye sahip, teknolojiyi iyi kullanabilen, kaliteli hizmet sunabilen yardımcı sağlık personeline büyük ihtiyaç duyuluyor. Bolvadin Sağlık Hizmetleri MYO’da öğrencilerini bu ihtiyaç doğrultusunda yetiştirecek TDS programının amacı; sağlık kurumlarında sekretarya, dokümantasyon, kayıt sistemleri gibi süreçleri bilgi çağının gerektirdiği teknolojileri de kullanarak yürüten tıbbi sekreterleri profesyonel hayata kazandırmaktır.” şeklinde konuştu.
“ÇOK SAYIDA
İŞ SEÇENEĞİ VAR”
Ertekin, “Son yıllarda önemi daha fazla hissedilen sağlık hizmetlerinde kalite ve akreditasyon konuları ile birlikte sağlık kurumlarının TDS programı mezunlarına artan ihtiyacı, bu alanda çok sayıda iş seçeneği doğmasını sağladı. Bu alanda uzmanlaşan nitelikli personelin sektörde öne çıkmasını etkileyen önemli bir faktör ise tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik hizmetlerinin kalifiye profesyonellerce yürütülmesinin hasta memnuniyetini doğrudan etkilemesi nedeniyle sağlık kurumlarının işe alımlarda bu özellikteki personeli tercih etmesidir. Kamuya ya da özel sektöre ait yataklı/yataksız sağlık kurumlarında, klinik bilgi işlem hizmetlerinde, insan kaynakları birimlerinde, merkezi tıbbi arşiv hizmetlerinde çalışabilen Tıbbi Sekreterler, Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık sigortası ile ilgili birimlerinde, sigorta şirketlerinde, ilaç ve tıbbi cihaz üreten kurumlarda ve sağlık araştırma merkezlerinde de çalışabiliyor.” ifadelerini kullandı.