Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nohut-Tarla Günü düzenlendi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Nohut-Tarla Günü düzenlendi

İhsaniye ilçesine bağlı Akören Beldesi’nde Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Nohut Demonstrasyonu Tarla Günü düzenlendi

Düzenlenen törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden konu uzmanları, Akören Belediye Başkanı İdris Kaya, İl ve İlçe Müdürlüğü personelleri ile çok sayıda çiftçi katıldı.
Nohut-Tarla Günü’nde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Afyonkarahisar’ın tarımsal ürün çeşitliliği bakımından bölge illeri içerisinde ilk sıralarda yer aldığını belirtti. Arap, “Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İhsaniye İlçe Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürütmüş olduğu bu demonstrasyon çalışması ile bölgeye uygun verim kalitesi yüksek çeşitlerin ekilişi yapılmış ve bu çeşitlerin bölgede yaygınlaştırılması hedeflenmiştir. İlimiz İhsaniye İlçesi Gazlıgöl Akören Kasabası sınırlarında bulunan bu arazilerde 3 farklı çeşidin denemesi (Yaşa-Hisar-Afkan) yapılmış olup, ortalama 150 ka/da verim beklenmektedir” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti