Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nörolojide yeni dönem – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Nörolojide yeni dönem

Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesi’nde nöroloji ile ilgili yeni bir dönem başladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde bulunan Nörosonoloji ve video EEG laboratuvarlarının açılışı düzenlenen törenle yapıldı.Törende bir konuşma yapan Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yaman Klinik nörofizyoloji bilim dalı ve video EEG laboratuvarının hem tıp ve yardımcı sağlık personeli eğitiminde hem de hasta hizmetlerinde çok önemli katkılar ve avantajlar sağlayacağını söyledi. Yaman laboratuvarların başta epilepsi hastalığı olmak üzere birçok nörolojik hastalığın teşhis ve takibinde kullanıldığını ve bu alanda bölgede ilk ve tek laboratuvar olarak sadece Afyon halkına değil tüm bölge halkına hizmet sunacağını ifade etti.
FELÇLİ HASTALAR
FAYDALANACAK
AKÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Oruç ise hizmet vermeye başlayan, beyin kan akım ölçümlerinin yapıldığı nörosonoloji laboratuvarların Türkiye’de az sayıda merkezde bulunduğunu kaydetti. Oruç, “Laboratuvarımızda bulunan transkranial ve ekstrakranial ultrason cihazları yardımıyla halk arasında felç olarak bilinen beyin damarlarının tıkayıcı ve kanatıcı hastalıklarının tanı, takibi ve tedavi planlaması yapılabilmektedir. Bunun yanında laboratuvarımızda bulunan cihazlarla beyin ölümünün tanınması mümkün olmaktadır” diye konuştu.
AKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Songur danöroloji kliniğinin fakültenin gözde kliniklerimizden bir tanesi olduğunu belirtti. Songur, “Bu vesileyle hem yeni laboratuvarların açılışı, hem de bir bilim dalının açılışı, hem de yeni bir eğitim öğretim yılının açılışı nedeniyle kendilerini ve tabi ki fakültemizi tebrik ederim. Umarım güzel şeylere vesile olur ve açılımlarımız ve gelişmemiz devam eder diye düşünüyorum. Fakültemize, üniversitemize ve tabi ki ilimize, bölgemize tekrar hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)