Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

O şehitler için şehitlik yapılacak

Türkiye Harp Malulü Gaziler,
O şehitler için şehitlik yapılacak

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile araştırmacı Hasan Özpunar’ın zaman zaman gündeme getirdiği, ancak herhangi bir ilerleme kaydedilemeyen “Kumarı Şehitliği”ne Düzağaç Belediye Başkanı Muammer Işıklı sahip çıkacak. 1’i subay, 12 süvari askerin şehit olduğu alanda şehitlik yapılması için harekete geçeceklerini belirten Muammer Işıklı, “Eski adı Kumarı olan, Akdeğirmen Köyü’nde Türk Milleti’nin bekası için cansiperane savaşan ve vatan yolunda hayatlarını feda eden şehitlerimizin dualarla yâd edileceği bir şehitlik yapılması için göreve talip olduk. Gerekli yazışmaları yaptıktan sonra karar alarak yetkili makamlarla yazışma yapacağız. Komşumuz olan Akdeğirmen Köyü’nde askerlerimizin şehit olduğu yerde şehitlik yaptıracağız Allah’ın izniyle” dedi.
28 AĞUSTOS’TA
ŞEHİT DÜŞMÜŞLERDİ
Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ise Düzağaç Belediye Başkanı Muammer Işıklı’nın bu girişiminden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kumartaşlı, “26 Ağustos’ta başlayan mücadele 28 Ağustos’a kadar sürmüştü. Bir muharebe yapılırken 1 subay, 12 er olmak üzere 13 askerimizin şehit olduğu Genelkurmay Başkanlığımızın kayıtlarında var. O bilgilerin kaydedildiği alanda etraf korumasız olduğu için üzerinde hayvanlar otluyordu. Zaman zaman defineciler bir şey var zannedip kazı yapmaya çalıştıkları tespit edilmişti. Biz de burada bir şehitlik yapılması ile ilgili konuyu gündeme getirmiştik. Düzağaç Belediye Başkanı Muammer Işıklı, bir teklifle geldi. ‘Biz bu şehitlerimizin olduğu yerde şehitlik yapılmasına talibiz’ dedi. ‘Hangi proje verilirse o projeyi yaptırırız’ dedi. Şehitlik yapılması ile ilgili Belediye Meclis kararı alındıktan sonra askeri makamlara biz bu konuyu ileteceğiz” ifadelerini kullandı.
KUMARTAŞLI, BELİRGİN
HÂLE GETİRDİ
Kocatepe’de Mustafa Kemal Paşa önderliğinde, 26 Ağustos 1922’de başlatılan Büyük Taarruz’dan sadece iki gün sonra şehit düşen bölük komutanı Üsteğmen Ayaşlı Rauf Efendi ve 12 er, Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesi Akdeğirmen Köyü’nde toprağa verildi. Zamanla tahrip olan şehitlerin mezar taşları kaybolmaya başladı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve beraberindekiler, tahrip olan mezarları, çevresini irili ufakı taşlarla döşeyerek belirgin hale getirdi. Hasan Özpunar’ın araştırma yaparken izine rastladığı Kumarı Şehitliği, böylece gündeme gelmiş oldu. >> Murat ARISOY’un Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti