Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Obezite Merkezi’nde hasta yığılması – Kocatepe Gazetesi

Obezite Merkezi’nde hasta yığılması – Kocatepe Gazetesi
Obezite Merkezi'nde hasta yığılması

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Obezite Merkezi Egzersiz Polikliniği’nde önemli bir yoğunluk yaşanıyor. Polikilinikte 28 Şubat’a kadar yeni hasta kabul edilemeyeceği bildirildi

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Obezite Merkezi Egzersiz Polikliniği, Afyonkarahisarlılar ve çevre illerdeki vatandaşlardan yoğun talep görüyor. Polikliniğin, yoğunluktan dolayı 28 Şubat 2011’e kadar yeni hasta kabul edemeyeceği bildirildi. Obezite Merkezi’ne başvuracak hastaların, 28 Şubat 2011’den sonra da telefonla ya da bizzat müracaat ederek randevu alması gerekiyor.
Hastalara eğitim verilecek
Öte yandan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Obezite Merkezi Egzersiz Polikliniği’nin, 2011 yılına ait eğitim programı da belli oldu. Obezite Merkezi’ne devam eden hastalara yönelik eğitimlerin ilki
31 Ocak 2011’de başlayacak ve eğitim Uzman Doktor Lütfi Akgün tarafından verilecek. 26 Aralık 2011’e kadar Dr. Akgün’ün hastalara vereceği eğitimlerin konu başlıkları ise şöyle:
“Şişmanlıkla mücadele yolları, kişiye özgü egzersiz programı nasıl planlanır, yürüyüş kimler için uygundur, kilolu bireyler neden yürüyüş yapmamalı, kilo verme, kardiyo-egzersiz, kemik egzersizleri, esneklik ve dayanıklık programları nasıl planlanır, gebelikte egzersiz, kemik erimesi ve egzersizin kemik erimesindeki yeri, sağlıklı ve genç kalmada egzersizin yeri, sağlıklı ve genç kalmada egzersizin yeri, obezite tedavisinde ilaç ve cerrahi yöntemlerin yeri, obezite tedavisinde egzersiz, yaşlılarda egzersiz ve spor, çocuklarda egzersiz ve spor, kaplıca ve su içi direnç ve egzersiz.”
12 bin 600 kişi başvurdu
Bu arada Obezite Merkezi Egzersiz Polikliniği açıldığı 30 Eylül 2009 tarihinden günümüze kadar 12 bin 600 kişi müracaat etti ve bu hastalar bilimsel egzersiz programına aldı. Uygulanan bilimsel programlar sayesinde 5 bin 357 kilolu hasta ilaç kullanmadan sağlıklı yaşama kavuşturuldu, böylece ilaç tüketiminde kamu yararına büyük tasarruf sağlandı.
Üstün başarı belgesi
ile teşvik
Obezite Merkezi ile ilgili haberlerin ve gelişmelerin yer aldığı drlutfiakgun.net adlı internet sitesinde yapılan, Merkez’in faaliyetleri ile bir açıklama yer aldı. Açıklamada, “Kilo verme sonrasında bu kilonu korunması en önemli hedeflerimizden biridir. Bu amaçla kilo vermeyi tamamlayarak en az 6 aydır ideal kilolarını koruyan 4 takip hastamıza gösterdikleri gayret ve başarıdan dolayı üstün başarı belgelerini verilmiş, ocak ayı sonunda kilo vermede başarılı olan ve kilo korumaya geçen 10 kişiye daha üstün başarı belgeleri verilecektir. 2011 yılında üstün başarı belgesi verilmesi planlanan hasta sayısı 400 kişidir. Bu kendileri için güzel bir anı olacağı gibi kilo verme programına alınan kişiler içinde iyi birer örnek olacaktır” denildi. (Kocatepe)