Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ödemelerde sıkıntı yok” – Kocatepe Gazetesi

TFF 2. Lig Kırmızı
“Ödemelerde sıkıntı yok”

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden AFJET Afyonspor ligin 13. haftasında Diyarbakır deplasmanında Amed Sportif Faaliyetler’e konuk olacak. Maçtan önce kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen AFJET Afyonspor Başkanı Ali Rıza Gürakar ve Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Coşkun, Mehmet Emin Özbayat ve Mehmet Siper oynanan 12 maçın değerlendirmesini yaptı. Değerlendirme sonrasında Başkan Gürakar basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
2017-18 futbol sezonunda oynanan 12 maçı değerlendiren AFJET Afyonspor Başkanı Ali Rıza Gürakar, “2017-2018 Sezonunda AFJET Afyonspor açısından oynanan 12 maçın değerlendirmesini yapmak istiyorum. 2016-2017 sezonunu şampiyonlukla neticelendiren takımımız bunun haklı gururunu hepimize yaşatırken devamındaki yapılanmada, tekrar teknik ekibimizle çalışma kararı alması işimizin devamlılığı ve takım yapılanmasında bize avantaj sağlamıştır. Sezon transferlerine girilirken, en iyi transfer yapısının; takım içerisindeki sözleşmesi biten ve katkısının bir üst Ligde de olabileceğini düşündüğümüz arkadaşlarla tekrar anlaşma başarısı ile takımı muhafaza ettik. Dışarıdan alınan ve alınması düşünülen oyuncu seçilmesi takım yapımızı bozmayan ve ödeme dengelerini takım içerisindeki hiyerarşiyi bozmayacak şekilde düşürüldü. Dışarıdan alınan arkadaşlarda uyum sorunu çok kısa zamanda atlatarak katkıları zaman içerisinde daha da artarak devam edecektir” dedi.
“MÜTEVAZİ OLMAYA
DİKKAT ETTİK”
Sürekli mütevazi açıklamalarda bulunduklarını kaydeden Başkan Gürakar, “2. Ligde ilk sezonumuz olması, şehrimizin de bu ligde yeni bir takım olduğumuzu bilmesi ve takım oluşumunun da sabırlı ve katkılı olmasını bekliyoruz. Zira bu ligde uzun senelerdir mücadele eden ve önemli yatırımlar yapan üst düzey takımlarla mücadele etmek bir birikim ve deneyim gerektirir. Asansör takım olmak istemediğimiz için sindire sindire ve hem tesisleşerek, alt yapısıyla beraber kalıcı olmaya çalışmak lazım. Sezona başlarken hedefli bir takım olmamız gerektiğini her konuşmamızda dile getirdik. Ama iddialı konuşmalardan ziyade mütevazi olmaya dikkat ettik. Zira konuşmalar bizi hedef haline getirebilirdi. Hala aynı şekilde konuşmalarımıza dikkat ediyoruz” ifadesine yer verdi.
12 MAÇTA 2,25 PUAN ORTALAMASI
12 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve tek mağlubiyet alarak 2,25 puan ortalamasını kaydettiklerini açıklayan Başkan Gürakar, “İddialı olmak ‘Evet’ ama futbolda lige yeni ısınan ve yeni yapılanan AFJET Afyonspor için ‘Şampiyonluk’ söylemleri sıkıntı yaratabilir. Futbolcu arkadaşlarımızla beraber maçlarda coşkulu, istekli, mücadeleci ve oynadığı oyundan zevk alan kısaca takımdaşlık ruhunu yaratan bir takım olma yolunda geçen seneden beri süre gelen takım imajını, sürekliliğini yaratmaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. Ligin başlamasıyla beraber 12 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve tek mağlubiyetteki tablo; 2,25’lik puan ortalaması gerçekten önemlidir. Devre arasına kadar en az kayıpla mütevazi işler yapmaya devam etmeye çalışacağız. Devre arasında Yönetim Kurulumuzla tekrar bilgi paylaşımı yaparak, daha iyi ve ileriye dönük neler yapabileceğimizi imkanlar ölçüsünde değerlendirmeler yapacağız” şeklinde konuştu.
DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR
Açıklamasının son kısmında takıma emek ve destek verenlere teşekkür eden Başkan Gürakar, “Şu ana kadar başta Yönetim Kurulu Üyelerimize, Valimiz Mustafa Tutulmaz’a, Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a, Eski Başkanımız Salih Sel’e, AFJET Genel Müdürümüz Yusuf Ulutürk’e ve taraftarlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.
“EN ÇOK İNEGÖL
MAÇINDA HEYECANLANDIM”
Açıklamasının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Gürakar Afyonkarahisarlıların beklediği soruları cevapladı.
“En çok heyecanlandığınız maç hangisi” sorusuna cevap veren Başkan Gürakar, “Hepsinde de çok heyecanlandım. En çok heyecanlandığım maç ise deplasmanda son oynadığımız İnegöl maçında heyecanlandım. Ben de gittim maça ve 3-0’dan 3-2’ye gelince çok heyecanlandım. Son dakikalarda ve çok sıkıntılı zaman geçmişti” dedi.  
“Takımın beğenmediğiniz maçı hangisi” sorusuna Gürakar, “Zaman zaman ikinci yarılarda arkadaşların performansıyla ilgili sıkıntı oluyor ama beğenmediğim maç yoktu. O anki düşünceleri ile alakalı, biraz da geriliyorlar. Son zamanlarda özellikle ikinci dönemde biraz da kaybetme korkusu ile gergin oynuyorlar. O yüzden ikinci devrede zaman zaman sıkıntı oluyor” yanıtını verdi.
“Teknik heyetin ve oyuncuların üzerinde bir gerginlik var, bunu aşabilmek için kulüp içinde çalışma yapıyor musunuz” sorusuna yanıt veren Gürakar, “Çalışmalarımız var elbette. Takım içinde yemekler, istişare toplantıları yapıyoruz. Ödemelerle ilgili bir sıkıntıları yok. Arkadaşlara ödemelerini yapıyoruz, elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz hem yönetim olarak hem de şahsım olarak. Tabi genç çocuklar kendi aralarında problem olabiliyor. En son takım kaptanımızın sakatlanması bizi üzdü. Sezonu kapattı. Tabi mesai arkadaşları bunlar, üzülüyoruz böyle bir sakatlanmanın uzun süre olması, yönetim ve teknik ekip olarak arkadaşları her zaman destekliyoruz. Kazansak da kaybetsek de onlara bizim evlatlarımız olduklarını hatırlatıyoruz. Oyun sonuçta bu, herkes kazanmak için gayret ediyorlar. Arkadaşlarımız da gayret ediyorlar, fakat zaman zaman futbolda oluyor bunlar. Bizde ekip olarak elimizden gelen tüm desteği veriyoruz” şeklinde konuştu.
“İLK BEŞİN İÇİNDE
OLMAK İSTİYORUZ”
“2. Lig’de şampiyonluk için iddialı açıklamalarda bulunmamaya dikkat ediyoruz dediniz, takımın oynadığı oyunla aldığı puanlarla şampiyonluk potasındayız, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna cevap veren Gürakar, “Şimdi muhakkak iddiamız var tabi. Fakat bir de şu var ikinci yarı biraz daha gergin geçecek, son beş maçımızı biraz daha ciddi takımlarla oynayacağız. Bizim beklentilerimiz öyle fakat hayal kırıklığına da uğramak istemiyoruz. İlk beşin içinde olmak istiyoruz, muhakkak galip ayrılmak istiyoruz fakat neticede futbol bu, son anda oyun değişebiliyor ama kesinlikle 1. Lig iddiamız yok. 1. Lige çıkabilmek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz” diye konuştu.
“TRANSFER İÇİN NET
KARARI VERMEDİK”
“Takımın 12 maçını izlediniz, takımı yeterli buluyor musunuz, devre arasında bir düşünceniz var mı” sorusunu cevaplayan Gürakar, “Devre arasında düşüneceğiz. Devre arasında düşüncelerimiz var, ekiple de görüşüp bununla birlikte takımı bozmak da istemiyoruz. Dışarıdan aldığımız birinin takımı bozması rahatsızlık verir. Çünkü bu arkadaşların 9-10’u geçen seneden oynayan arkadaşlar. Ekip halinde oynuyorlar, başarıyı ekip halinde almaları memnun edici. Yeni alacağımız bir oyuncunun takıma ne katacağı, iletişim sıkıntısı çekip çekmeyeceğini düşünüyoruz. Ama net kararımızı vermedik” dedi.  
“BORCUMUZ YOK,
HAZIRLIK YAPACAĞIZ”
“Daha önce maliyetle ilgili açıklamalarınızda maliyetle ilgili ileriye dönük sıkıntılar çekilebileceğine dikkat çekmiştiniz. Kısa vade de değil ileri dönük sıkıntılardan bahsettiniz. Bu konuyla ilgili çalışmalarınız var mı, ne gibi arayış içindesiniz” sorusuna yanıt veren Gürakar, “Yönetim olarak maliyetlerle ilgili çalışmalarımız var. Sponsorluk görüşmelerimiz var, bazı arkadaşlarımızla ilave olarak, şu an takımın borcu da yok. Oyunculara ödeyeceğimiz her hangi bir prim borcu da yok. SKK’dır, Maliye’dir böyle yerlere de borcumuz yok. Zaten borcu yoktur kağıdı alarak Federasyon gelirlerini alıp kullanabiliyoruz. Önümüzdeki zaman içerisinde ben çok sıkıntı olacağını sanmıyorum. Sıkıntı olacak olursa da Afyonlu işadamlarımızdan bir destek bekleyeceğiz. Vali bey ve Burhanettin Başkanla önümüzdeki günlerde bir istişare toplantımız olacak. Takımın nereye gittiğini, hesaplarıyla ilgili de ben bilgilendirmeyi yapacağım önümüzdeki sezon için nasıl bir hazırlık yapacağımızla ilgili istişare toplantımız olacak” ifadesine yer verdi.   
“KALOĞLU’NA PARA VERMEDİK”
“Sinan Kaloğlu ile ilgili konuşulan birçok soru işareti var, sizin ağzınızdan durum nasıl gerçekleşti öğrenebilir miyiz2 sorusunu cevaplayan Gürakar, “Sinan Kaloğlu ile ilgili şöyle oldu. Sinan’ı getirttik, ön görüşmemiz oldu, bir yere kadar geldik, ertesi günü hesabına havalenin çıkarılmasını istedi, bunun haricinde birkaç daha ilave istekleri oldu. Ev tutulması, kendisine özel araç tahsis edilmesi gibi, biz yönetim olarak şuna karar verdik; Sinan Kaloğlu acaba takımımızı bozar mı, sadece top gelsin diye bekler mi, rakamlar tabi nispeten burada oynayan arkadaşlara göre daha farklıydı, acaba içeriyi bozar mı diye anlaşma yapmadık. Her hangi bir sözleşme de yapmadık. Kulübümüz de bununla ilgili her hangi bir bedel ödemedi. Biz kulübümüze uygun, yakışır, özellikle arkadaşlara uyum sağlayabilecek insanlarla beraber olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.  
“SANCAKTEPE PRİMLERİNİ CUMA NAMAZINDAN ÖNCE DAĞITTIM”
Soru cevap kısmının sonunda ise Sancaktepe Belediyespor maçının primlerini Cuma namazından önce dağıttığını aktaran Gürakar, “Kulübün şu anki giderini de, arkadaşların performansını da, arkadaşların düşüncelerini de bozmak istemiyoruz. Ölçülü davranmak istiyoruz. Ödemelerle ilgili sıkıntımız yok. Geçmiş dönemde sıkıntılar olmuş, Salih beye teşekkür ederiz biz her zaman olduğu gibi. Bu takımı bu lige kadar çıkarmış, ben geçmişle ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Ona da ben defalarca teşekkür ettim, o da bizim ağabeyimiz yine teşekkür ediyorum. Bu görev bize verildi, ben şahsım Ali Rıza Gürakar ve ekibim olarak elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Çünkü bu bir sosyal sorumluluk projesidir, Afyon için yapılan bir hizmettir, elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Arkadaşlarla ilgili de teknik heyet olsun oyuncularımız olsun, hiçbir sıkıntıları yok. Otelleri tutuluyor, geçmişe dönük hiçbir borcumuz yok, örneğin geçen hafta oynadığımız Sancaktepe Belediyespor maçının primini bile Cuma namazından önce dağıttım” diye konuştu.
Toplantı sonrasında Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından basın mensuplarına kulüp binasında yemek ikramında bulunuldu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

İsmet sarı kart cezalısı

AFJET Afyonspor’un yarın Amed Sportif Faaliyetler’e konuk olacağı maça İsmet Benli çıkmayacak. Daha önce oynadığı maçlarda gördüğü kartlarla 4 sarı kart sınırına ulaşan İsmet Benli, Amed Sportif Faaliyetler maçında sahada görev alamayacak.

Aykut’un sakatlığı var

Son oynadığı Sancaktepe Belediyespor maçında ön adalesinden sakatlanan Aykut Uluç’un MR sonuçları belli oldu. Ön adalesinde küçük bir yırtık bulanan Aykut Uluç Amed Sportif Faaliyetler maç kadrosuna dahil edilmedi.

Uğur hazır değil

Sakatlığı iyileşen ve takımla çalışmalara başlayan Uğur Durmuş, Amet Sportif Faaliyetler maçının kadrosuna dahil edilmedi. Sakatlığının iyileşmesi sonrasında performansı ile teknik heyeti memnun edemeyen Uğur Durmuş’un gelecek hafta yapacağı idmanlar sonrasında oynayabileceği kaydedildi.

Takım Diyarbakır’a gitti

Amed Sportif Faaliyetler maçı için Afyonkarahisar’dan hareket eden AFJET Afyonspor’un Ankara’dan uçakla Diyarbakır’a ulaşacağı öğrenildi. AFJET Afyonspor’un tesislerinde yapılan basın toplantısı sonrasında takım oyuncuları tek tek otobüse binerek Ankara’ya hareket etti.