Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ÖDEMİŞ

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Albay Ünal Ödemiş dün Afyonkarahisar’a veda etti. Bugün Siirt’teki görevine başlamak üzere Afyonkarahisar’dan ayrılacak olan Albay Ödemiş Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afyonkarahisar’daki “gülen ve saygın yüzü” idi.
İl Jandarma Komutanı Albay Memduh Akoğul’u kaybettiğimiz elim trafik kazasının üzerinden bir süre geçtikten sonra ilimize atanmıştı Yarbay Ünal Ödemiş. Afyonkarahisar’a gelişi ile rütbe terfii aynı zamanda olmuştu ve Albay Ünal Ödemiş İl Jandarma Komutanı olarak göreve başlamıştı. Meslek icabı polis ve jandarma kuvvetleri ile sürekli teşrik-i mesaide bulunmamız nedeniyle Albay Ödemiş’e de “hoş geldin” ziyaretinde bulunmuştuk. İlk intiba olarak son derece ciddi ve ödün vermez bir tablo çizen Albay Ödemiş’in yanından ayrıldığımızda konuyu “haber alma ve olay mahalleri” olarak değerlendiren arkadaşlarımızla, “işimiz zor” demiştik kendi kendimize. Ancak yanıldığımız sonradan anladık.
Görev yetkisi sınırları içerisinde her türlü kolaylığı gösteren Albay Ünal Ödemiş ve İl Jandarma Komutanlığı’nın rütbeli personeli basın mensuplarına ellerinden geldiğince destek verdiler. Zaman zaman aksamalar olsa da bu aksamalar düzeyli seyreden ilişkilere gölge düşüremedi.
Yaklaşık 2 yıllık görev süresi boyunca önemli ve başarılı operasyonlara imza atarak mesleğinin gereğini hakkıyla yerine getirmeye çalışan Albay Ünal Ödemiş aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin halk üzerindeki imajıyla ilgili de çalıştı. Bir çok köy kahvesine giderek vatandaşlarla hasbihal eden Ödemiş “Bu bizim asli görevimiz, insanımızı dinlemezsek başarı sağlayamayız ki” değerlendirmesinde bulunuyordu. Jandarmanın sorumluluk alanında yaşayan vatandaşlarla olan temaslarında vatandaşın jandarmaya karşı olan çekingen tavırlarını aşmaya çalışan Ödemiş, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin saygın imajına da aynı oranda özen gösteriyordu. İlk başta kullandığımız “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gülen ve saygın yüzü” ifadesi bu nedenledir.
Yaklaşık 3 aydır yurt dışı görevinde bulunan Albay Ünal Ödemiş’in tayini Siirt’e çıkmıştı ama, bu görevine Ağustos ayından sonra başlaması bekleniyordu. Siirt ve civarında yaşanan olumsuzluklar Ödemiş’in görevini öne çekti, yurt dışından erken döndüğü gibi ilimizden de erken ayrılmak zorunda kaldı. Ünal Albay’ın Siirt’teki görevini de başarıyla tamamlayacağına olan inancımız tamdır.
Dün gazetedeki arkadaşlarımızla birlikte helalleştiğimiz Ünal Albay’ı “Tüm Mehmetçiklerinizle birlikte Allah’a emanet olunuz. Allah hiç birinizin burnunu dahi kanatmasın” dualarımızla uğurladık. Bu mübarek günlerde umarız dualarımız kabul olunur…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER