Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ODTÜ’de kesilen ağaçların 5-10 katını dikeriz

ODTÜ’de kesilen ağaçların 5-10 katını dikeriz
ODTÜ'de kesilen ağaçların 5-10 katını dikeriz

Kurban Bayramı tatilinde trafik kazalarında 113 kişinin öldüğü hatırlatılan Bakan Veysel Eroğlu, tüm sürücülerin dikkatli olmasını istedi. ODTÜ’de yolun tünel vasıtasıyla yapılacağını hatırlatan Eroğlu, kesilen ağaçların 5-10 katının dikileceğini belirtti

Gebeceler Beldesi’nin ardından Seydiler Beldesi’ne giden Bakan Veysel Eroğlu, bayramlaşma töreni öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 8 Günlük bayram tatilinde 113 kişinin öldüğü 400’den fazla kişinin yaralandığı hatırlatılan Eroğlu, “Trafik kazaları maalesef her bayram oluyor. Geçenlerde bende twitter hesabımda yazmıştım, ‘yağış var aman dikkatli sürün’ diye. Bölünmüş yollar olunca kazalarda biraz azalma oldu. Ama insandan kanaklı bazen uykusuz kalması veya direksiyon hakimiyetini kaybetmesi, hız yapması gibi sebeplerden kaza olabiliyor. Ben tabii kazalarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Ama bu bölünmüş yollarında çok büyük faydasının da olduğunu vurgulamak istiyorum. İnşlallah cenabı Allah dönüş yolunda ve hiç bir zaman böyle kaza, müsibet göstermez.” dedi.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) bayramın son günü gece operasyonuyla ağaçların kesilmesi de hatırlatılan Eroğlu, kesilen ağaç sayısının 5-10 katını dikeceklerini söyledi. Ankara’da Eskişehir yolunun çok yoğunlaştığını ifade eden Eroğlu konuşla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü, “ODTÜ ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Üniversite Rektörlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi oturup anlaştı. Hatta 100 milyon TL’lik bir de tünel yapıldı, daha ne yapılacak. Neticede Ankara’da yollar yapılmazsa ODTÜ’ye ulaşmak da mümkün olmaz. Eskişehir yolu trafik açısından çok yoğunlaştı. Ama mesele ağaç meselesi ise orada kesilen ağaçların 5-10 katını dikeriz. Bütün dünyada orman varlığı azalırken, Türkiye’de hem orman varlığı hem de odun serveti olarak artıyor. Yeşil varlığımız artıyor ve bunu herkesin bilmeis lazım. Türkiye ağaçlandırmada örnek ülkelerden birisi. Son 10 yıldan bu yana tam 900 Bin hektar yani 900 Milyon dekarlık alanda orman varlığımız arttı. Odun servetimiz ise 10 yıl önce 1,2 milyar metreküp iken şimdi geçen yıl sonunda, 1,5 milyar metrekübe yükseldi. Bu yıl sonunu ise henüz ölçmedik ama Türkiye hakkatten ağaçlandırmada büyük aşama kaydetti”
Türkiye’nin yıllık ağaçlandırma ve orman ıslahını aynı parayla 7 misli arttırdıklarını vurgulayan Veysel Eroğlu, ağaçlandırma ve orman ıslahını yılda 70 bin hektardan 500 bin hektara çıkardıklarını söyledi. Türkiye’nin kurak ve boş her alanını ormanlaştırdıklarını belirten Eroğlu, “Şu anda Afyonkarahisar’dayız. Afyonkarahisar’ın dağlarına bakın her yerin yeşillendiğini göreceksiniz. Asri mezarlık ile Özdilek Kavşağı arasındaki yamaçlar benim talebelik zamanlarımda kupkuruydu. Ama biz son 10 yılda Afyonkarahisar’da muazzam bri ağaçlandırma seferberliği yaptık. Ormanlık alanı yüzde 12’den yüzde 23’e çıktı. Dolayısı ile ağaçlandırma diyince akla Türkiye geliyor. Sadece biz fidan üretimini geçmiş iktidarlara göre 7 misli arttırdık. Özellikle ormanlık alanalrda ağaçlandırma ve orman ıslahını yılda 70 bin hektardan 500 bin hektara çıkarttık. Yani 7 misli her şeyi arttırdık. Dolayısı ile ağaçlandırmada bizimle hiç kimse yarışamaz. Hatta fidan üretimini bizden önceki iktidarlarda 70 yılda 70 ile 75 milyon adet fidan üretirken, biz geçen sene 470 milyon adet fiden ürettik. Yani aynı para ile 7 misli 8 misli iş yapıyoruz. Dolayısı ile merak etmesinler biz her yeri ağaçlandırıyoruz. Bakın yol kenarları yeşilleniyor. Ankara yeşilleniyor. Yol kenarlarına, açık alanlara, okul bahçelerine ağaç dikiyoruz. Şimdi okullar hayat bulsun projesi kapsamında bütün okul bahçelerini ağaçlandırıyoruz. Hastane avluları, mezarlıklar ve diğer mağbetlerin avlularını ağaçlandırıyoruz. Hatta geçmişte ağaçlar para ile satılırdı, para ile fidan bulanamazdı. Biz vatandaşalarımıza bütün belediyelere ve muhtarlıklara talep ederse, proje getirirse ücretsiz fidan veriyoruz” şeklinde konuştu
Eroğlu konuşmasının ardından Seydiler Beldesi’nde vatandaşların bayramını kutladı. Eroğlu burada yaptığı konuşmasında bakanlığın faaliyetlerinin yanı sıra sağlık ve ulaşım alanında yapılan çalışmalara değindi. (Kocatepe Haber Merkezi)