Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Odun Külü Toprağa İyi Gelir Mi?

Günümüzde ısınma amacıyla kullanılan tahta ve Odun külü toprağa iyi gelir mi? merak konusu olmaya başlandı. Peki, Odun külü toprağa iyi gelir mi?

Günümüzde ısınma amacıyla kullanılan

Kış aylarında sıklıkla Atık olarak bilinen odun külü son yıllarda tarım alanlarında ve birçok alanda kullanılmaya başlandı. Odun külü toprağa iyi gelir mi? Detayları haberimizde…

ODUN KÜLÜ TOPRAĞA İYİ GELİR Mİ?

Odun külü besin bakımından çok zengindir. insanlar artık odun küllerini çöp değil gübre haline getirip toprak besini olarak kullanılmaya başladı. Günümüzde ısınmak için kullanılan Odun külleri aslında bitkilerin büyümesi ve daha verimli hale gelmesinde büyük farkındalık yaratmaktadır. Odun külleri genelde ilkbaharın başında toprak kuruyken ve bitkiniz büyümeye başladığında gübre olarak kullanılır. Odun külünü bitkilerinizin dibine dökerseniz bitkilerinizi besleyip düzenli olarak büyütür. Odun külünde potasyum da bulunmaktadır. Potasyum elementini bitkileri böceklere karşı korur ve bitkinin daha düzenli büyümesine yardımcı olur. Organik gübre olarak kullanılan odun külü diğer gübrelerden daha yararlı olduğu söylenmektedir. Odun külü bitkilerin dibine döküldüğünde etrafında bulunan çıkan otları engeller. Odun külünü en farklı özelliği de bitkilere yaklaşan böcekleri bitkilerden uzak tutmaktır. Odun külü bitkilerin donmasını önlemek içinde kullanabilirsiniz. Odun külü defalarca kullanmış ve hiçbir zararı bulunmamıştır.