Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Off-Road tutkunları Afyon’da buluştu

Off-Road tutkunları Afyon’da buluştu

Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşayan Off-Road tutkunları, Afyonkarahisar’da buluştu. Termal Turizminin yanı sıra sağlık, spor ve motor sporlarının üssü olarak adrenalin ve macera tutkunlarının dikkatini çeken Afyonkarahisar, doğada zor koşullarda araç kullanan Off-Road meraklılarına ev sahipliği yapıyor

 

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulübü tarafından organize edilen birbirinden güçlü ve özel tasarlanmış Off-Road araçlarının yer aldığı “4×4 Afyon Gezisi”, ilk gün etkinlikleri ile başladı.
Türkiye’nin farklı illerinden 30 Off-Road tutkunu, “4×4 gizemlişehirafyon gezisi” kapsamında Zafer Meydanı’nda buluştu. Ardından Kurtuluş Savaşı’nın en önemli mücadelelerinden biri olan Büyük Taarruz’a ev sahipliği yapan Kocatepe’ye geçen Off-Road tutkunları daha sonra şehir merkezine geçti. İmaret Camii, Taş Medrese, Mevlevi Türbe Camii ve Afyonkarahisar’ın tarihi evlerini gezen heyet, şehrimize hayran kaldı. Off-Road tutkunlarına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar rehberlik etti.
Off-road tutkunları 1 Mart Pazartesi günü ise 3 bin yıllık tarihi yerleşim merkezleri, oyma kaya mezarları, kilise, kale ve kaya evlerin yer aldığı tarihi Ayazini Ören Yerini gezecek. Off-Road meraklıları, “4×4 Afyon Gezisi” boyunca, UNESCO’nun ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil ettiği gastronomi şehri Afyonkarahisar mutfağının birbirinden güzel lezzetlerini tadacak.
‘ÜLKEMİZİ ÇOK
DAHA İYİ TANITIRIZ’
Kocatepe’de gezisi sırasında bilgiler veren Türkiye Motorsiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, yaptığı açıklamada, bu tür etkinliklerin turizm anlamında Afyonkarahisar’a katkısının çok fazla olduğunu söyledi. Dünya Motokros Şampiyonasının Afyonkarahisar’a iki yıldır kazandırdıklarını anımsatan Akülke, “İnşallah bundan sonra da bizleri, diğer ulusal ve uluslararası organizasyonlar takip eder. Hem şehrimizi, hem ülkemizi çok daha iyi tanıtırız. Tanıtmanın karşılığında da spor turizmini hem ile, hem ülkeye daha fazla katkı sunarak ekonomiye dönmesini de sağlarız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. 30 araç var burada.” dedi.
‘AFYON SPOR TURİZMİNİN DE BAŞKENTİ OLMA YOLUNDA’
Afyonkarahisar’ın spor turizminin başkenti olma yolunda emin adımlar ilerlediğini ifade eden Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, “Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen Off-Roadçı misafirlerimiz kendi sayfalarında etiketleyerek, bu bölgeyi daha etkin hale getirerek, tanıtımını sağlayarak canlandırmalarını rica ediyoruz. Off-Road ekibinden yazın da söz aldık, inşallah tekrar şehitlikleri adım adım gezmek konusunda. Afyon spor turizminin de başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.” ifadelerine yer verdi. >> Kocatepe Haber Merkezi

 

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.