Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrenciler ile mühendisler bir araya geldi

Mühendislik Fakültesi konferans salonunda
Öğrenciler ile mühendisler bir araya geldi

Mühendislik Fakültesi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan AKÜ Elektrik Kulübü Başkanı Adem Kızılçam, kulüp olarak ilk kez düzenledikleri sektör günleri ile öğrencileri sektör temsilcileri ile bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Kızılçam konuşmasında Elektrik Kulübü tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi.
Daha sonra söz alan AKÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu, sektör günleri ve benzeri etkinliklerin bölüm öğrencilerinin kariyerlerine yön vermeleri ve kendilerini yetiştirmeleri açılarından önem arz ettiğini kaydetti. Hocaoğlu, “Günümüzde bilgi çok fazla bir anlam ifade etmiyor. Sizin o bilgiye erişebilmeniz, kullanabilmeniz ve kariyerinizi bu doğrultuda geliştirebilmeniz gerekiyor” dedi.
MÜHENDİSLİK STANDARTLARI AYNI
Günümüzde mühendislik eğitiminin temel olarak dünyada aynı standartlarda verilen bir eğitim haline geldiğini ifade eden Hocaoğlu, “Günümüzde çok büyük üniversiteler bile bilginin çok kolay erişilebilir olduğunu düşünüyorlar. Dolayısıyla öğrencilere üniversitede bilginin dışında da bir takım şeylerin verilmesi gerekiyor. Bu etkinlikler de bilginin dışında öğrencilere verilecek olan şeyler kapsamında değerlendirilebilir. Bu kapsamda özellikle özel sektörde ve kamuda ne tür işler yapıldığı, mühendislerin ne tür faaliyetler gerçekleştirdikleri, ne tür zorluklar var ya da kamuda veya özel sektörde yapılan işlerin üniversitede öğretilen bilgilerle ne düzeyde uyum içerisinde olduğunu anlamak için bu tür etkinliklerin mutlaka devamının sağlanması gerekiyor” diye konuştu. Hocaoğlu, mühendislik bilimlerinin, eğitim noktasında, öğrencilerin çok ders çalışmak zorunda kaldığı bölümler olduğunu belirterek, “Bu tür düzenlenmiş bir etkinliğin parçası olabilmek, bu düzenlenen etkinliklerde aktif görevler alabilmek öğrencilerimizin kendi kariyerlerine akademik faaliyetlerin yanı sıra çok daha güçlü bir sosyal faaliyet getiriyor. Mühendisler özellikle çok ders çalışmak zorunda kaldıkları için sosyal yönleri biraz eksik olarak yetişmek zorunda kalıyorlar. Ancak bu tür faaliyetlerle kendilerini geliştirebiliyorlar” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)