Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrenciler Katı Atık Tesisi’ni gezdi

Öğrenciler Katı Atık Tesisi’ni gezdi
Öğrenciler Katı Atık Tesisi'ni gezdi

Afyonkarahisar Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi’ni ziyaret eden Ali Çağlar Anadolu Lisesi öğrencilerine tesisisin faaliyetleri hakkında bilgi verildi

Ziyarette, Çevre Hizmetleri Birliği Çevre Mühendisi Dilek Karaca ve Çevre Yüksek Mühendisi Ercan Özcan tarafından öğrencilere tesis ve Türkiye’deki katı atıkların yönetimi anlatıldı. Tesisin 2009 yılı Ekim ayında hizmete açıldığını, tesisin işletmeye açılmadan önce çöplerin su, hava, toprak kirliliğine neden olduğunu belirten yetkililer, bu tesisle birlikte çevreye olumsuz etkilerinin giderilerek çöpün elektrik enerjisi üretiminde bir hammadde olarak kullanıldığını vurguladı.
Öğrencilere 2012 yılı Mayıs ayında işletmeye alınan Biyogazdan Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi hakkında da detaylı bilgi verilirken, hem hava kirliliğinin önüne geçildiği hem de 7 bin hanenin elektrik sarfiyatının karşılandığı belirtildi. Ayrıca tesiste sağlık kuruluşlarından kaynaklanan tıbbi atıkların sterilizasyonu ile atık pil ve ambalaj atıklarının geri kazanım çalışmalarının yapıldığı ifade edildi.
Öğrenciler Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisine yapılan ziyaretten memnun kaldıklarını dile getirerek, çevreye karşı duyarlı olmanın önemini kavradıklarını belirttiler. (Kocatepe Haber Merkezi)