Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrenciler proje yapımına özendiriliyor – Kocatepe Gazetesi

İbrahim Evren Mesleki ve
Öğrenciler proje yapımına özendiriliyor

İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı dün sabah Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, İl Milli Eğitim Şube Müdürü A. Fevzi Özdemir tarafından açıldı.
İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışında konuşan Okul Müdürü Meral Yılmaz, okul olarak eğitimde başarılarla dolu uzun yılları geride bıraktıklarını, ve birçok başarılara imza attıklarını kaydetti.
 Okul öğretmenlerinin danışmanlığında öğrenciler tarafından hazırlanan projelerin sunulduğu TÜBİTAK 4006 Fuarını ilk kez gerçekleştirmenin gurur ve heyecanını yaşadıklarını belirten Yılmaz şöyle konuştu: “Bilimin ve bilimsel çalışmaların bir meslek lisesi olan okulumuz öğrencileri tarafından da benimsenmesini önemsiyoruz. Bu durumun, teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatımızla ilişkilendirilmesi, bilim kültürünün yaygınlaştırılması da önem taşımaktadır. Okul ortamımızın öğrenen, araştıran ve dinamik yapıya dönüştürülmesi, araştırma tekniklerinin, sunum becerilerinin öğrencilerimize kazandırılması için öğrencilerimizin proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve imkânlar sunulmasını hedefledik. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı için toplam 42 proje ile başvuruda bulunduk. Üç projemizi yapım aşamasında eledik. Şu anda 39 proje ile Bilim Fuarını hazırladık. Projelerin hazırlanmasında 20 danışman öğretmenimiz ve 74 öğrencimiz görev aldılar.”
Fuar açılışı öncesi projelere danışmanlık yapan öğretmenlere teşekkür belgesi verildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından bilim fuarı gezildi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti