Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrenciler “Tasarım Atölyesi” ile geleceklerine yön veriyorlar

Bir iş adamı tarafından
Öğrenciler “Tasarım Atölyesi” ile geleceklerine yön veriyorlar

Bir iş adamı tarafından Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul bahçesine kurulan beceri atölyesinde başlayan eğitimler kapsamında alanlarında uzman öğretmenler tarafından öğrencilere, temel elektronik, algoridma, kodlama robotik, 3d yazıcı ile modelleme, ahşap, doğa yaşam astronomi, doğa kampı gibi çeşitli eğitimler veriliyor. Öğrenciler pratik yaparak hem el becerilerini geliştiriyorlar hem de ileride yapmak istedikleri mesleğe daha kolay yönelebiliyorlar. Gruplar halinde 1 hafta süren eğitimlerin son gününde öğrenciler doğada 1 gece konaklıyor.
“ATÖLYE YEREL
İMKANLARLA KURULDU”
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Tezgiden, ortaokul öğrencilerine yönelik yaz kampı düzenlediklerini söyleyerek, “Okulumuz hobi ve tasarım atölyesinde ortaokul öğrencilerine yönelik yaz kampı düzenliyoruz. Atölyemiz tamamen yerel imkanlarla Afyonkarahisar ilinde bir inşaat firmasının desteğiyle okulumuza kazandırıldı. Donanımı ise Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Özel İdaremiz tarafından sağlandı. Amacımız 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde öğrencilerimizin boş zamanlarını geçirebilecekleri alanlarında veya diğer alanlarında daha çok beceri kazanabilecekleri alanlar oluşturmaktı. Öğrencilerimiz atölyelerimizdeki eğitimlerden oldukça memnun kaldılar. Buda bizi mutlu etti. Yaz tatili bittiğinde ilimizdeki ortaokul öğrencilerine yönelik robotik kodlama, 3d modelleme, temel elektronik ve hafta sonunu da doğa kampı şeklinde 1 gece geçirebilecekler. Ailelerimiz öğrencilerini kayıt ettirdi. Onların bu memnuniyeti önümüzdeki yıllarda bu çalışmaların devam etmesine teşvik ediyor. Ben atölyemizin kurulmasında destek olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Ortaokul öğrencisi Defne Tepekorca, kursa katıldığı için mutlu olduğunu söyleyerek, çok eğlenceli bir kurs geçirdiğini dile getirdi. Ali İlber Kürklü isimli öğrenci ise, 8’inci sınıfa geçtiğini ve uzun zamandır öğrenmek istediği lehim yapmayı yaz kursu ile öğrendiği dile getirdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti