Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

ÖĞRENCİLER YAKLAŞAN YGS ÖNCESİ NEDEN BİLİNÇLENDİRİLMEZ…

Kocatepe Gazetesi 20 Şubat 2014 Perşembe 02:00:00
  2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemleri 15 Ocak 2014 tarihinde tamamlandı; buna göre ortaya çıkan başvuru rakamlarına baktığımızda;
2014-ÖSYS’ye toplam 2.086.087 aday başvuru yapmıştır.
2014-YGS’ye girmek istediğini bildiren aday sayısı 2.007.659’dır.
Sadece Sınavsız Geçiş hakkı için 2014-ÖSYS’ye başvuran aday sayısı ise 78.428’dir.
2014-ÖSYS’ye, henüz bir ortaöğretim kurumundan mezun olmayan 850.840 aday; bir ortaöğretim kurumundan mezun olan 1.235.247 aday başvuru yapmıştır.
Anadolu liseleri durmadan başarıyı nasıl artırabiliriz diye çabalıyor. Okulun puanını nasıl yukarı çekerim derdinde, çocuklar test bombardımanına tutuluyor. Gençlerin ne istediği ya da istedikleri, ruh halleri kimsenin umurunda değil.
Onlar makine sanan bu zihniyet; öğrencilerden nasıl bir başarı bekler anlayamadık doğrusu. İl MEM’in umurunda hiç değil. Onlar şu aralar kendi koltuk derdine düşmüşler…
Aklınızda Deli Sorular:
– Sınava hazırlanan öğrenciler, sınavın yaklaştığı dönemlerde hangi cümleyi daha çok söylerler?
– Zaman çok daraldı, sınava ne kaldı ki şurada?
– Eksik olan konularım var, bir an önce bitirmem lazım.
– Hedeflediğim puanın çok gerisindeyim, denemeler de bile o puanı hiç alamadım.
– Geçmişte çalışmadığım günlerime yanıyorum şimdi.
– Zaman makinesi ile geçmişe dönmek istiyorum
Öğrenci arkadaşlarım, sadece düşüncelerinize tercüman olmak istedim. Evet bu cümlelerden en az birini ya da bir kaçını söyleyenler vardır. Amacım sihirli değnekle bir şeyleri değiştirmek ya da sınav öncesi kazanma vaadinde bulunmak değil.
Şu an içinde bulunduğumuz zaman sınava hazırlananlar için hatırı sayılır bir zaman aslında. Kalan süre her ne kadar az gibi görünse de önemli olan bu süre içerisinde yapacağımız çalışmalardır.
Öncelikli olarak sınava az bir süre kala ne yapacağımızı konuşalım;
– Son günlerde nasıl bir çalışma yapmalıyız?
– Kalan zamanı en verimli biçimde nasıl değerlendirmeliyiz?
– Puanımızı nasıl arttırabiliriz?
Sorularına cevap verelim istiyorum.
Uzun bir maratonun son virajında bulunmaktayız. Çok yorulduk, terledik ama son tura geldik; bacaklarımız titriyor iyice, sinirlerimiz gergin ama yapacağımız son hamle sıralamamızı değiştirecek. Bu işi yapacağız, yapmamız lazım.
Her öğrenci iyi puan almak ister. İyi puan alınca iyi okula girersin, iyi okula girersen de iyi bir hayata sahip olursun inancı vardır. Aile içi konuşmaların özet cümlesi de bu minvaldedir. Öğrenciye verilen tavsiyelerde bu cümleler çok kullanılır. Türkiye’ de sınavlara aile boyu hazırlanılır biliyorsunuz. Anne babanın sınava hazırlanan çocuğundan daha çok heyecanlandığı, sırf o ortamı teneffüs etmek için anne babanın da çocuğuyla beraber sınava bile girdiği başka kaç ülke vardır?
Böyle bir güzellik varken, neden İl Milli Eğitim Müdürlüğü bunu kullanmaz. Sınavlardan sonra gelen eleştiriler karşısında saklanacak delik aramak istemiyorsan bir şeyler yap, yazık oluyor zamana…..
(Bir eğitimci)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER