Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Öğrenciler zorla stadyumlara doldurulmamalı” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Öğrenciler zorla stadyumlara doldurulmamalı"

Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik, 19 Mayıs kutlamalarının stadyum duvarlarına sıkıştırılmaktan kurtarılıp halkla buluşturulması gerektiğini ifade etti. Stadyumlarda yapılan gösterilerin öğrencileri ve öğretmenleri eğitimden uzaklaştırdığını kaydeden Çelik, “Öğrenciler zorla stadyumlara doldurma anlayışından kurtarılmalı”dedi

Eğitim sürecinde sıkıntılar yaşanıyor
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilin valisine gönderilen genelgede, 19 Mayıs törenlerinin öğrenci ve veliler için yönetmelikte öngörülmeyen ek yükler getirmesinin önüne geçileceğinin belirtildiğini hatırlatan Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik; “Yıllardır stadyumlarda yapılan gösteriler, öğrencileri ve öğretmenleri asli işleri olan eğitimden uzaklaştırmakta, hazırlık törenleri, üç ay öncesinden başladığı göz önüne alındığında, eğitim sürecinde büyük sıkıntılara yol açmakta, öğrenciler derslerinden uzak kalmaktadır. Şubat tatilinin hemen ardından bu törenlere hazırlanmak için uzun bir mesai harcanmakta, dersler aksatılmaktadır. Bu durum veliye de ekstra bir mali külfet getirmektedir. 19 Mayıs’tan sonra da okulların bitimine az bir süre kalması nedeniyle öğrenciler ikinci dönemde sağlıklı bir eğitim alamamaktadır. Bu durum, bir sorunun bile çok önemli olduğu eğitim sistemimizde öğrencilerimizi dezavantajlı bir konuma düşürmektedir.”dedi.
Gençliğin anlam ve önemine uygun kutlanmalı
Düzenlenen törenlerde çocuk ketargorisindeki yaş gurubundan öğrencilerin görev aldığını ifade eden Çelik açıklamasının devamında şu ifadelere ver verdi;Bir başka önemli konu ise, gençlik kavramının tanımıyla alakalıdır. Ülkemizde ve Batı’da 18 yaş altı, çocuk kategorisi içerisinde; 18 yaş üstü, gençlik kategorisinde değerlendirilmektedir. Ancak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı olmasına rağmen törenlerde çocuk kategorisindeki yaş grubundan öğrenciler görev yapmaktadır. Gençlik bayramının çocuk yaştaki öğrenciler tarafından değil, gençler ve sporla ilgili üniversiteler, spor kulüpleri, gençlik kulüpleri gibi kuruluşlar tarafından, askeri ritüellerden uzak, gençliğin anlam ve önemine uygun bir şekilde kutlanmasından yanayız. Milli bayramlarımızı, ülkemizde sadece stadyumlara sıkıştırma çağdışılığından kurtarmalıyız. Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını halka açma yönündeki çalışmalarını destekliyoruz. 19 Mayıs, stadyum duvarları arasına sıkıştırılmamalı, tüm toplum kesimlerine açık hale getirilmeli, eğitimciler ve öğrenciler, eğitim süreci içerisine serpiştirilmiş seremonilerle zaman kaybetmekten kurtarılmalıdır. 20 Haziran 1938 tarihli kanunla “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanan, 12 Eylül darbesinden sonra “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” olarak değiştirilen bayram, öğrencileri zorla stadyumlara doldurma anlayışından kurtarılmalı, gönüllülük esasına dayalı, halkımızın kutlayacağı şekle dönüştürülmelidir.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti