Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrencilerden Pi Günü’nde Mehmetçik’e destek

Öğrencilerden Pi Günü’nde Mehmetçik’e destek
Öğrencilerden Pi Günü’nde Mehmetçik’e destek

Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu öğrencileri, 14 Mart Dünya Pi Günü nedeniyle etkinlik yaptı. Öğrencilerin kendi el baskılarıyla oluşturduğu Pi desenli büyük pankart Afrin’de terörle mücadele eden Mehmetçik’e gönderilecek. Pi desenli pankarta ayrıca öğrenciler, içinden gelenleri yazarak Mehmetçiğe destek olduklarını anlattı.
Afyonkarahisar Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu öğrencileri, 14 Mart Dünya Pi Günü kapsamında Çakmak Otel’de etkinlik düzenledi. Etkinlikte üzerinde pi sayısının şeklinin olduğu yiyecek, giysi, tatlı ve pastalar yapan öğrenciler ve velileri hazırlanan sergi ile davetlilere ürünlerini sergiledi.
14 Mart Dünya Pi Günü programına Vali Yardımcıları Erhan Günay, Cafer Sarılı, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, okul müdürleri, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.
Program Vali Yardımcıları Erhan Günay, Cafer Sarılıve Okul Müdürlerinin sergi açılışını yapması ile başladı. Açılışı yapılan sergiyi gezen Vali Yardımcıları Sarılı ve Güney, Pi pankartına “Dosta güven, düşmana korku salan kıymetli Mehmetçiklerimize Afyonkarahisar’dan selam ve sevgilerimizi sunuyoruz. Vatan size minnettar” mesajını yazdı ve altına imzalarını attın.
Organizasyon kapsamında 30 metrekareden büyük bir pankart üstüne öğrencilerin kendi el baskılarından oluşan bir Pi sayısı yaptı. Pankartın boşta kalan bölümlerine, öğrenciler Afrin’de TSK tarafından terör unsurlarına yönelik yapılan operasyonda görev yapan askerlere yönelik duygularını yazdı. Pankart daha sonra okul yönetimi tarafından Afyonkarahisar İkmal Ve Garnizon Komutanlığı’na teslim edilerek askerlerin okuması için bölgeye gönderilecek.
Okul Alile Birliği tarafından desteklenen proje hakkında basın mensuplarına değerlendirmede bulanan Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Altınay, ortalama 4 yıldır Türkiye’deki okullarda 14 Mart gününde Dünya Pi Günü dolayısıyla etkinlikler gerçekleştiğini söyledi.
Her yıl yapılan 14 Mart Dünya Pi Günü’nü etkinliklerini bu yıl farklı bir şekilde yapmak istediklerini anlatan Altınay, “Bu gün dolayısıyla öğrencilerimiz velilerimiz bir dizi hazırlıklar yaptı. Pi amblemini ve 3.14 sayısını ifade eden rakamları kullanarak, kendi ürünlerine ekleyerek hazırlık yaptı. Her yıl yapılan bu etkinliği bu yıl farklı bir şekilde yapmak istedik. Biliyorsunuz ülkemiz sıkıntılı süreçlerden geçiyor. Afrin’de yürütülen bir operasyon var. Zaman zaman şehitlerimiz oluyor. Gazilerimiz oluyor. Burada mücadele eden askerlerimize Afyonkarahisar’dan mesaj göndermek istedik. Pi logolu ürünleri onlara göndererek onların yanında olduğumuzu belirtmek istedik” dedi.
“İÇLERİNDEN GELENLERİ,
DUYGULARINI YAZDILAR”
Hazırlanan Pi desenli pankartın üstüne öğrencilerin içinden geleni yazdıklarını söyleyen Altınay, “Öğrencilerimiz bu pankartın üzerine o anda içlerinden gelenleri, duygularını yazdılar. Kendi el baskıları ile bu pi deseninirengarenk bir şekilde boyadılar. Bu eller onlara sallanan bir selam eli olarak düşündük. Askerlerimize destek verdiğimizi göstermek istedik. Onlar bizim için gecelerini gündüzüne katarak mücadele ediyor” ifadesine yer verdi.
Faaliyetin nasıl gerçekleştiğini anlatan Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu Matematik Öğretmeni Pınar Minareci, “Yaklaşık üç yıldır okulumuzda bu tür etkinliklerle Dünya Pi Gününü kutluyoruz. Bu yıl yaptığımız kutlama etkinliğinde farklılık olsun istedik. Bu projede okuldaki bütün öğrenciler görev aldı. Bazıları giyecekler üzerine pi deseni yaptı. Kiminin ailesi yiyecek ürünlerinin üstüne pi deseni işledi. Bazı öğrencilerimiz de pankartın üzerine yaptığımız pi desenini ellerinin baskısı ile boyadı. Daha sonra duygularının dile getirdi. Pankart duyguların yazıldığı bir platform haline geldi. Bu pankartı sınır bölgesinde mücadele eden askerlerimize moral olması için göndereceğiz” şeklinde konuştu.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi