Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrencilerden Şehitler Derneği’ne ziyaret – Kocatepe Gazetesi

Öğrencilerden Şehitler Derneği’ne ziyaret – Kocatepe Gazetesi
Öğrencilerden Şehitler Derneği’ne ziyaret

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yılı ve Şehitler Günü dolayısıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret eden öğrencilere Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı ve Kıbrıs Gazisi Tahsin Koç tarafından Şehitlik ve gazilik anlatıldı.
Dernek Başkanı Kumartaşlı, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada 18 Mart’ın içinde bulunduğu haftanın önemli bir dönem olduğunu ifade etti. İstiklal Marşı’nın kabulü olan 12 Mart ile başlayan özel günlerin 18 Mart ile devam ettiğini belirten Kumartaşlı, “Çanakkale deniz Zaferi’nin yıldönümü aynı zamanda Şehitleri Anma Günü olarak da kutlanıyor. Biz de dernek olarak bu hafta içinde öncesinde ve sonrasında okullarımızı ziyaret ederek veya öğrencilerimizi derneğimizde misafir ederek Şehitlik ve gazilik, vatan, millet, bayrak sevgisi konularında bilgiler veriyoruz. Öğrencilerimizin milli birlik ve beraberlik duygularının gelişmiş olarak yetişmelerine destek olmak istiyoruz. Etkinlik kapsamında bizi Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji öğrencileri ziyaret etti. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki okul ziyaretlerinde de öğrencilerimizi karşılayacağız ve bilgiler vermeye devam edeceğiz” dedi.
Türkiye’nin yaklaşık 40 yıldır terörle mücadele ettiğini belirten Kumartaşlı, yeni yetişen neslin en büyük silahının kalem olduğunu söyledi. Kumartaşlı, terörle geçen 40 yıllık süreç içinde 10 bin dolayında asker, 25 bin dolayında sivil şehit verilirken, binlerce asker ve sivilin gazi olduğunu, bu mücadele içinde milyona yakın teröristin öldürüldüğünü vatanın hiçbir zaman terk edilmeyeceğinin gösterildiğini kaydederek, “Bundan 103 yıl önce Çanakkale’de de büyük bir savaş verildi. Çanakkale’de yedi düvelden gelen düşman askerlerine Çanakkale’nin geçilmeyeceğini 250 bin Şehit vererek gösterdik. Şehitlik ve gazilik öyle büyük unvanlar ki Şehit babaları bir oğlum var onu da vatan için Şehit vermeye hazırım, gerekirse ben de gider bu ülke için şehit olur diye biliyor. Gazilerde, Gazi olarak yarım bıraktığımız işi, Şehit olarak tamamlamak için her zaman hazırız, bu ülkeyi böldürmeyeceğiz diyebiliyor” ifadelerini kullandı.
Kıbrıs Gazisi Tahsin Koç ise derneğe gelen öğrencilere yaptığı konuşmada, “Kıbrıs’ta düşmanla savaşırken Mert düşmanlarla savaşmıştık” dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler, dernek binasındaki şehit ve gazi fotoğraflarını gezdi. Ziyarette Afyon OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Okul Müdür Yardımcısı Mustafa Aydoğmuş, Rehberlik Öğretmeni Esra Türkan Akosmanoğlu’da yer aldılar.