Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrencilere doğal ve dengeli beslenme anlatıldı

Öğrencilere doğal ve dengeli beslenme anlatıldı
Öğrencilere doğal ve dengeli beslenme anlatıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim elemanları tarafından “Doğal ve Dengeli Beslenme”nin önemi konusunda Kocatepe Ortaokulu’nda 6A ve 8C sınıfı öğrencilerine sunum yapıldı.
3 ÖĞÜN ZAMANINDA YENMELİ
Öğretim Görevlisi. Dr. Recep Palamutoğlu ve Öğretim Görevlisi Dr. Cemal Kasnak tarafından yapılan sunumlarda öğrencilere, 3 öğün zamanında yemek yemenin önemi, et balık tüketmenin önemi sebze meyveyi mevsiminde tüketmenin önemi ile ara öğünlerde abur cubur tüketmenin zararları anlatıldı.
ŞEKER VE GAZLI İÇECEKLERDEN UZAK DURUN
Palamutoğlu ve Kasnak tarafından iki ayrı sınıfta verilen eğitimde, obeziteye yol açan nedenlerin başında şeker ve beyaz ekmek tüketiminin geldiği, içecek olarak su ve ayran tüketmenin sağlık açısından önemine değinilirken, gazlı içeceklerin ve fast food gıda tüketiminin hem obeziteye, hem de çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığı anlatıldı.
AKŞAM SAAT 20’DEN SONRA YEMEK YEMEYİN
Gerçekleştirilen eğitimde öğrencilere özellikle sabah kahvaltısı öğle ve akşam yemeğinde nelerin tüketilmesi gerektiğini anlatarak yemek listesi veren öğretim elemanları akşam saat 20’den sonra su dışında yemek yenilmemesi gerektiğini ve egzersiz yapmanın sağlık açısından önemine değindiler.
YILDIRIM: EĞİTİMLER DEVAM EDECEK
Kocatepe Ortaokulu Müdürü Üçler Yıldırım ise, AKÜ Afyon Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim elemanları Dr. Recep Palamutoğlu ve Dr. Cemal Kasnak’a sunumlar sonunda teşekkür ederek, doğal ve dengeli beslenme konusunda diğer sınıflarda da eğitimlere devam edileceğini söyledi. >> Burak AYDIN’ın Haberi