Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrencilere kan bağışının önemi anlatıldı

Öğrencilere kan bağışının önemi anlatıldı
Öğrencilere kan bağışının önemi anlatıldı

Öğretim Görevlisi Yusuf Akdemir, Öğretim Görevlisi Züleyha Kundak ve Kızılay Kan Kazanım Uzmanları Erdal Tan ile Nejdet Ayduran’ın sunumlarıyla gerçekleşen seminerde ilik nakli ve kan bağışıyla ilgili bilgiler verildi.
KAN BAĞIŞI YENİ
 HÜCRE ÜRETİLMESİNE VESİLE OLUYOR
Öğretim Görevlisi Züleyha Kundak ise, kanın insan vücudu için olmazsa olmaz olduğunu ve insanın vücudundaki kanın belirli bir miktarın altına düşerse yaşamını yitireceğini kaydederek, kan bağışının yerine başka hiçbir şeyin konulamayacağını vurguladı. Kundak, kan bağışının yaşam için yapılan bir armağan olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:
“Kan verdiğiniz zaman, vücudumuzdaki yaşlı hücreler kan ile birlikte gider ve bünyemiz oluşan kan farkını tamamlamak adına yeni genç hücreler üretir. Bu da daha dinç olmamızı sağlar ve baş ağrısı, tansiyon, yorgunluk hissi eskiye göre çok daha az olur.”
KÖK HÜCRE NAKLİ
BEKLEYEN 800’DEN
FAZLA HASTA VAR
Kök hücre nakli ile ilgili bilgiler de veren Kundak, Türkiye’de kök hücre nakli bekleyen 800’ü aşkın hastanın olduğunu fakat yeterince bağışçının olmadığını dile getirdi.
Daha sonra söz alan Kızılay Kan Kazanım Uzmanı Erdal Tan, kan bağış sürecinden bahsettiği konuşmasında kayıt, muayene ve kan bağışı işlemi hakkında anekdotlar aktarırken; Kızılay Kan Kazanım Uzmanı Nejdet Ayduran ise kök hücre bağışındaki prosedürlere ve bağış yöntemlerine değindi.
Seminer öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından yapılan kan bağışlarıyla son buldu. (Kocatepe Haber Merkezi)