Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Öğretmenler sahipsiz değil” – Kocatepe Gazetesi

İl Temsilcisi Mehmet Şahin,
“Öğretmenler sahipsiz değil”

İl Temsilcisi Mehmet Şahin, Tekirdağ Çorlu da yaşanan skandalın arka planını düşünmeye zahmet etmeyen zihinlerin yaptığı yorumların gerçeği yansıtmadığı kaydetti.
“ÖĞRETMENE SAYGI DUYULMUYOR”
Utanç verici görüntülerin arka planında Milli Eğitim Bakanlığı’nca öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırmasının yattığı görüşünü bildiren Şahin, “Bu görüntüler, Eğitim-İş olarak defalarca Milli Eğitim Bakanlığına ‘Öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırıyorsunuz’ diye uyarmamızın ne kadar haklı olduğunu da göstermiştir. Bu uyarılarımıza rağmen, geçen hafta Milli Eğitim Bakanı, ‘Her 4 kişiden biri öğretmen olmak istediğine göre mesleğin itibarsızlaştırılması söz konusu değildir’ diyerek, ne olduğu belirsiz bir istatistikle sorunu bir kez daha görmezden gelmiştir. Öğretmenlerin yaşam kalitesinin, refahının sağlanmadığı, iş güvencesinin her an elinden alınması tehdidiyle yüz yüze bırakıldığı bir ülkedeki eğitim sistemi; elbette Köy Enstitüleri kültürüne değil, giderek büyük bir Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne dönüşecektir. Öğretmene saygı duymayan, onu yok sayan bu politikalar, öğretmene saygı duymayan ‘kindar’ bir nesil de yaratmaya başlamıştır” dedi.
“ÖĞRETMENLERE
SAHİP ÇIKACAĞIZ”
“Bu görüntülerin arka planında yatan bir diğer gerçekte AKP’nin toplumda yarattığı kutuplaşmanın, şiddet sarmalının okullara kadar inmesidir” diyen Şahin, “Sayın Cumhurbaşkanı son mitinglerinden birinde, gençlere, ‘Gençler mahallenizde, üniversitenizde, lisenizde AK Parti bayrağını dalgalandırmaya hazır mısınız!’ diye seslenmiştir. Cumhurbaşkanı, liselerin, üniversitelerin bu kadar kamplaştığı bir ülkede eğitmen-öğrenci ilişkisinin ne kadar farklılaşacağını, söz konusu videoda görebilir. Belirttiğimiz nedenlerle; Eğitim-İş olarak bu videonun tekil değil, genel durum için ibret verici olduğunun altını çiziyoruz. Bu rezil görüntüler, o öğretmenin değil, o öğretmeni itibarsızlaştıran, kendisini değersiz ve savunmasız hissettiren eğitim politikalarını yaratanların ayıbıdır. Liyakatsiz yöneticilerin atandığı okullarda benzer durumların yaşanacağı açıktır. Eğitim-İş olarak; öğretmenlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti