Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğretmenler serbest kıyafet istiyor – Kocatepe Gazetesi

Abdullah Çelik, serbest kıyafet
Öğretmenler serbest kıyafet istiyor

Abdullah Çelik, serbest kıyafet uygulamasının, genç ve eğitimli velilerle genç öğretmenler tarafından daha fazla kabul gördüğünü, 25 yaşın altındaki öğretmenlerin yüzde 66,3’nün, 26-44 yaş arası öğretmenlerin ise yüzde 64,6’nın serbest kıyafet istediğini kaydetti.
Öğretmenlerin yüzde 54,7’sinin, uygulanan kılık ve kıyafet zorunluluğunun özgürlüğü kısıtlayıcı olduğunu düşündüğünü belirten Çelik; “Velilerin yüzde 35,6’sı, öğrencilerin ise yüzde 47’nin öğretmenin özgürlüğünü kısıtladığını anket çalışmalarında bildirmişledir. Bu bir hak ihlali mi? sorusuna da benzer oranlarda cevaplar verilmiştir”dedi.
Öğretmenlerin yüzde 30,6’nın serbest kıyafet uygulamasının öğretmenlerin kendine olan güvenini getireceğini düşündüğünü belirten Çelik sözlerine şöyle devam etti:
“Serbest kıyafete yönelik anket çalışmasında yüzde 22,9 ile derslere konsantrasyonun, yüzde 20,9 ile motivasyonun, yüzde 11,4 ile ders başarısının artacağı düşüncesi yer almıştır. Ayrıca öğretmenlerin yüzde 34,8’i yürürlükte olan kılık ve kıyafet uygulamasının iklim ve mevsim şartlarına uygun giyinmeye imkân sağlamadığını dile getiriyor. Kılık ve kıyafet serbestîsi öğrencinin ders başarısını olumlu etkiler, iletişimi artırır. Öğretmenlerin yüzde 26,1’inin, öğrencilerin yüzde 17,6’sının, velilerin ise yüzde 16’sının öğretmenlere uygulanan kılık ve kıyafet zorunluluğunun kaldırılmasının öğrencinin başarısını olumlu etkileyeceğini söylemişlerdir. Araştırmanın sonuçları, talebimizin, sadece üyelerimiz değil, toplum tarafından da kabul gördüğünü ortaya koymaktadır. Yetkililerden, toplumsal bir talebe dönüşen kılık ve kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesi konusunda bir an önce adım atmalarını bekliyor ve istiyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti