Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğretmenler yeni Türkiye için çabalamalı

24 Kasım Öğretmenler Günü
Öğretmenler yeni Türkiye için çabalamalı

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması Cumartesi günü sabah saat 10.00’da Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Salonu’nda Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program ile gerçekleştirildi.
“ÖĞRETMENLİK YAŞAM BİÇİMİDİR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda ilk olarak Emekli öğretmenler adına Hacer Genç ve akabinde Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunlarından işadamı Ömer Coşkun ile okul Müdürü Osman Tezgiden birer konuşma yaptı. Programın son konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın yaptı. Öğretmenliğin tarif edilemeyecek kadar güzel duyguları barındırıp ancak yaşam biçimi olarak tanımlanabilecek bir meslek olduğunu belirten Yalçın, “Emekli Öğretmenimizin konuşmasında ifade etmeye çalıştığı tüm vasıfları kendi bünyesinde barındıran bir meslek sahibidir. Çiçek dolu bir odanın kokusuyla bir bahçıvan edasıyla onların hayatları anlamlanır. Öğrencilerle geçirilen her bir an geleceğe yapılmış en önemli yatırımdır. Onlar unutulmazlar arasında en ön saflarda yer alır. Sıcacık yüreklerde sevgi tohumları eken yumuşacık kalplere bir dokunuş izi bırakan öğretmenlerdir.” dedi.
“ÖĞRETMENLER SÜREKLİ HATIRLANIR”
Öğretmen gönlünün bir anne şefkati kadar latif olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, 24 Kasım 1981 yılından itibaren Atatürk’e “Başöğretmen” unvanının verildiği 24 Kasım tarihinin Öğretmenler Günü olarak kutlandığını kaydetti. Öğretmenlerin sadece 24 Kasım tarihi vesilesiyle hatırlanmadığını vurgulayan Yalçın, “Her gün her an akıllarda belirip anılar arasından çıkar gelir. Anlatılan duygu yüklü anılar onu çok sevdim diyerek cümleler tamamlanır. Onlar gelecek nesillerin yön çizgilerini belirlerler. Gönüllerde her bir hayat için öğretmenler ışık saçar. Böyle bir zorunluluk yüklüdür her bir öğretmenin omuzlarında. Her bir öğrencinin yüzünde sonsuza dek sürecek bir tebessüm, unutulmaz anılar, geleceğimizin mimarları ancak bu yükümlülükle gerçekleştirilebilir. Sevgi ile hatırlanan öğretmenler olmak istiyorsak yeni büyük Türkiye’yi kuracak, var edecek nesiller yetiştirmek istiyorsak, yüreğimizi ortaya koyarak gece gündüz demeden tüm çabamızı fedakarlığımızı sergileyerek çalışmamız gerekiyor. 2023 vizyon hedeflerini ancak böyle bir gayretle gerçekleştirebiliriz. Bu gayreti gösterecek inanç ve güç sizlerde mevcuttur. Yapacağımız en önemli ödevimiz bu gücü harekete geçirmektir. Bu gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyor, emeklerinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir kez daha tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.” diye konuştu.
EMEKLİ EĞİTİMCİLERE VALİ BELGE VERDİ
Yerel Şair İhsan Akbel Bayramoğlu’nun Öğretmenler Günü için yazdığı şiiri okuması akabinde Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik ve Elektronik alanı Öğretmeni Mehmet Ali Birsen ney dinletisi gerçekleştirdi.  Programda 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında emekli olan Milli Eğitim mensuplarına Vali Mustafa Tutulmaz tarafından “Hizmet Şeref Belgesi” verildi.
ÇEŞİTLİ SUNUMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programının devamında Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Halit Daşlıca tarafından Mevlana’nın “Etme” adlı şiiri okundu. Programda mesleğe yeni başlayan öğretmen adayları tarafından “Öğretmenliğe Giriş Andı” okundu. Müzik dinletisi ve akabinde “Beni Öğretmen Yetiştirir” konulu sunum gerçekleştirildi. Okulun İran’lı öğrencisi Aria Gaice Tehiani müzik dinletisinde bulundu.
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından verilerek program tamamlandı.
PROGRAMA YOĞUN KATILIM
Programa; Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Gültekin Uysal, Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Serdar Köken, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti