Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğretmenlere özel orman oluşturuluyor – Kocatepe Gazetesi

Öğretmenlere özel orman oluşturuluyor – Kocatepe Gazetesi
Öğretmenlere özel orman oluşturuluyor

Saraydüzü, Saadet, Fethibey ve Belce köyleri arasında kalan 12 bin dekar alanda oluşturulan ‘24 Kasım Öğretmenler Günü Hatıra Ormanı’na yapılan fidan dikimi programına başta Vali Mustafa Tutulmaz olmak üzere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, Meteoroloji 5’inci Bölge Müdürü Alper Akçakaya, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve öğretmenler katıldılar.
Programın başında proje ile ilgili olarak bilgiler veren Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel konuşmasında, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarca yürütülen ağaçlandırma çalışmaları sonucunda 11 bin 900 dekar alan ağaçlandırılarak 1 milyon 640 bin adet fidan dikilmiş olup, bu alanın içerisindeki 100 dekar alanda Afyonkarahisar ilinin 18 ilçesinde görev yapan 9.561 öğretmen ve Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu adına toplam 9 bin 562 adet fidan dikimi daha yapılacaktır. Saraydüzü, Saadet, Fethibey ve Belce köyleri arasında kalan 12 bin dekar alanda oluşturulacak olan hatıra ormanı ülkemizin gizli kahramanları olan öğretmenlerimizin her daim hatırlanmasına vesile olacaktır” dedi.
HAYIRLI OLSUN
Programda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, “Sayın Bakanımız her vesile ile fidanları toprakla buluşturmayı hedefliyor ve bu yönde talimatlar veriyor. Bunun bir yansıması olarak da bugün Öğretmenler Günü vesilesiyle burada fidanları toprakla buluşturuyoruz. Bu vesileyle burada öğretmenlerimiz adına güzel bir orman oluşturuyoruz. Öğretmenlerimizle fidanların yan yana anılması büyük anlam ifade ediyor. Çünkü insanımızı, çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimiz bir taraftan da burada ormanın yetişmesine vesile oluyorlar. Onları Öğretmenler Günü’nde bu şekilde bir etkinlikle buluşturmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.