Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Öğretmenlik paha biçilemeyecek kadar kıymetlidir”

Vali Gökmen Çiçek, 24

Vali Gökmen Çiçek, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, eğitimin önceliğinin öğretmenler olduğunu, en itibarlı mesleklerin başında gelen öğretmenlik mesleğinin hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar kıymetli olduğunu söyledi

 

24 Kasım Öğretmenler Günü il protokolü tarafından yayınlanan mesajlarla kutlandı.
“İTİBARLI
MESLEKLERİN BAŞINDA ÖĞRETMENLİK GELİR”
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmen’ unvanının verildiği 24 Kasım gününün, Öğretmenler Günü olarak kutlanıldığını belirtti. Vali Çiçek, “Bu anlamlı günü bir kez daha kutluyor olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum. Kalemi kılıçtan keskin bilen, Anadolu’daki imzasını kalelerle değil her biri adeta bir sanat eseri olan medreselerle atan medeniyetimizin ilme verdiği değer, ilim öğretene olan saygısı tarih boyunca farklı olmuştur. En itibarlı mesleklerin başında gelen öğretmenlik mesleği, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar kıymetli ve değerli bir meslektir. Anlayış, hoşgörü, sabır ve çağa ayak uydurmayı isteyen öğretmenlik, yılmadan, yorulmadan, aydınlık bir gelecek inşa etmek için çalışmayı gerektirir.” dedi.
“EĞİTİMİN ÖNCELİĞİ ÖĞRETMENLERDİR”
Vali Çiçek, milletlerin kaderini belirleyen eğitimin sarsılmaz temeller üzerinde yükselen modern ve güçlü bir ülkenin de en önemli değeri olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitimin önceliği ise öğretmenlerdir. Yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızı ve gençlerimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, aydınlanma ve çağdaşlaşma çabalarımızın itici gücü ve Türkiye Cumhuriyetinin evrensel değerlere saygılı, Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda amaçlarına ulaşmasının en büyük güvencesidir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aramızdan ayrılan bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Emekli olan ve görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”
“ÖĞRETMENLER GELECEĞİ AYDINLATAN KAHRAMANLAR”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğuna değindi. Başkan Zeybek, Peygamber Efendimizin ilk öğretici ve rehberimiz olduğunu dile getirerek, “Öğretmenler milletlerin geleceğini aydınlatan eğitim kahramanlarıdır. Öğretmen bir sanatkârdır, yarının temelini o attığı gibi, değerli kişilik hamuruna da biçim verir. Ülkemizin fedakâr öğretmenleri, sizler her şeyin en güzeline layıksınız. Geçmişte olduğu gibi bugün de öğretmenlerimiz yurdun en ücra köşelerinde fedakârca çalışmakta, bulunduğu yerdeki insanlara yeni ufuklar açmak için çaba harcamaktadırlar. Ülkemizin her yönden gelişmesine vesile olan kıymetli öğretmenlerimiz, özgürlüğü, bağımsızlığı, ulusal egemenliği, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan, bu değerleri geleceğe taşıyanlardır. Öğretmenler, eğitim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin de mimarlarıdır. Sizin omuzlarınız, bir ülkenin geleceğini taşıyor. Hayat serüvenlerinde henüz tomurcuk hâlindeki çocuklarımızı gür ormanlar olmak üzere yetiştiriyorsunuz. En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum.” dedi.
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADILAR
Öte yandan; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, AFSİAD Başkanı Kadir Sayın, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Arslan ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Muhtar Demirci yayınladıkları mesajlarla 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladılar.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi