Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ogün Samast Kimdir

Ogün Samast kimdir? Ogün Samast nereli ve kaç yaşında?

Ogün Samast kimdir? Ogün

ogün samast kimdir

16 yıl önce İstanbul’da Agos Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Hrant Dink’i vurarak öldüren Ogün Samast, cezaevinden tahliye edilmesinin ardından yeniden gündemde.

Ogün Samast’ın koşullu salıverilme şartlarını taşıdığı gerekçesiyle tahliye edildi. Ogün Samast’ın kim olduğu hereks tarafından merak ediliyor.

Peki, Ogün Samast kimdir? Ogün Samast nereli ve kaç yaşında?

OGÜN SAMAST KİMDİR?

Üsküdar, İstanbul’da 28 Haziran 1990’da  dünyaya gelen Ogün Samast’ın ailesi Trabzon ilinin Düzköy ilçesindendir. Anne ve babasının ayrı yaşadığı bilinen Ogün Samast ortaokul mezunudur. Ogün Samast, lise birinci sınıfta okulu bıraktı. Okul hayatı sonrası bir çok iş değiştiren Ogün Samast Gazeteci Hrant Dink’i 19 Ocak 2007 tarihinde gazete bürosunun yanında üç el ateş ederek öldürdü. Samast, 20 Ocak 2007 tarihinde, olaydan 36 saat sonra Samsun Otogarı’nda Trabzon’a gitmek üzereyken jandarmalar tarafından yakalandı.

Yakalandıktan sonra Ogün Samast, cinayeti işlediğini itiraf etti ve “hiçbir pişmanlık duymadığını” söyledi. Suç işlerken 17 yaşında olması sebebiyle çocuk mahkemesinde yargılandı ve 22 yıl 10 ay hapis cezası aldı. Ogün Samast 16 yıl cezaevinde yattıktan sonra geçen hafta tahliye edildi.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti