Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“OHAL terörle mücadele için çıkarıldı”

Adalet ve Kalkınma Partisi
“OHAL terörle mücadele için çıkarıldı”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, haftalık gündem değerlendirme toplantısını dün partide düzenledi. Toplantıda Medya Tanıtım Başkanı M. Zahit Özer ve Sosyal Politikalar Başkanı Davut Yılmaz hazır bulundu.
HÜKÜMET TEDBİR ALIYOR
Sandıklı ve Şuhut ilçelerindeki şehitlere Allah’tan rahmet, Türk Milletine başsağlığı dileyen İbrahim Yurdunuseven, “Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Çetin Sandıklı ilçemizde, Piyade Uzman Çavuş İbrahim Imış da Şuhut ilçemizde dün defnedildi. Bu arada gazilerimiz de var. Allah acil şifalar versin. Afrin operasyonunun 68. gününde bugüne kadar 51 şehit verdik. Şimdiye kadar 225 yaralı askerimiz var. Üç bin 701 terörist etkisiz hale getirildi. Fırat Kalkanı’ndan sonra ve Zeytin Dalı Harekâtı’nda da büyük başarıya ulaşıldı. Terörle mücadelede yeni hedef Menbiç oldu. Şu anda Sincar ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Gelen bilgiler arasında PKK – YPG terör örgütlerinin burayı terk ettikleri iddiaları var. Ancak hükümetimiz tedbirlerini alıyor” dedi.
MERMER FUARINDA AFYON DA VAR
İzmir’de bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarına Afyonkarahisar’ın da katıldığını belirten Yurdunuseven, 4 gün süreli fuara 35 ülkenin ve Afyonkarahisar’dan 100’ün üzerinde firma katıldığını ifade etti.
TAREKS AFYON’A GELECEK
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın hafta sonu bir dizi temaslarda bulunduğunu belirten Yurdunuseven, “Şehrimiz geçtiğimiz hafta iki Bakanı ağırladı. Gıda Tarım Hayvancılık Bakanımız Eşref Fakıbaba ile Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ilimizdeydi. Bakan Eroğlu Tıbbi ve Aromatik bitkiler çalıştayının ilk oturumuna, Bakan Fakıbaba da Bakan Eroğlu ile birlikte ikinci oturumuna katıldılar. Daha sonra ilimizde temaslarda bulundular. Öncelikle hem Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, hem de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Eşref Fakıbaba’nın şehrimize önemli katkıları olmuştur. Sayın Bakanımız Fakıbaba şehrimize TAREKS’i getireceğini söyledi. İlimiz Şeker Fabrikasının arkasında bulunan 2 milyon metrekarelik alanda buzağı üretimi yapılacak. Sayın Bakanımız bu konuda söz verdi. Hedefimiz tüm Türkiye’de bir milyon buzağıyı çiftçimize ulaştırmak. Burada et ithali dışında dişi buzağıların çiftçimize ulaştırılmasını hedefliyoruz. Hedefimiz bir milyon. Yine Sayın Bakanımızın ifadesi ile Afyon ve Türkiye’deki dişi kesimini azaltmak adına bütün dişi hayvanları TAREKS toplayacak” diye konuştu.
ALKOLOİD BÜYÜRSE HAŞHAŞ TA ÜRETİLECEK
Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba’nın Alkoloid Fabrikasında ki toplantıda fabrika ve üretiminin önemine değinildiğini belirten Yurdunuseven, “Burada da Alkoloid fabrikasının önemini anlatıldı. Sayın Bakanımız da Alkoloid’in modernizasyonu ve milli ilaç üretimine katkısı konusunda el atıp gerekli işlemleri yapacağını ve üretimin arttırılması gerektiğini ifade etti. Bildiğiniz gibi haşhaş üretimi kota ile yapılıyor. Alkoloid Fabrikası büyütülürse haşhaş üretimi de artacak. Bunun da çiftçimize katkıları olacak” şeklinde konuştu.
SADECE SANDIKLI KALDI
AK Parti İhsaniye, Bolvadin, Bayat ve Emirdağ Kadın Kolları kongrelerini tamamladıklarını da kaydeden Yurdunuseven, “Göreve gelen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Kongrelerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sadece Sandıklı ilçemizin Kadın Kolları Kongresi kaldı. Bunun tarihi de yarın netleşecek. Afyonkarahisar büyük kongreye doğru hızla ilerliyor” ifadelerini kullandı.
“İYİ SONUÇ BEKLİYORUZ”
AK Parti Genel Merkezi Ekonomi işleri Başkanlığı tarafından düzenlenen “Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu” toplantısına Afyonkarahisar’ın ev sahipliği yaptığını söyleyen Yurdunuseven şöyle konuştu: “Bu toplantıda, hem işadamlarımızın hem sivil toplum kuruluşlarımızın, hem de siyasilerin beklentileri dinlendi. Burada kendilerine bazı sorular yöneltildi. Bunları cevapları da genel merkeze gönderildi. Öğleden sonraki toplantı daha önemliydi. Bütün sivil toplum kuruluşlarından ve işadamlarımızdan katılımlar oldu. İşadamlarının beklentileri soruldu. Buradan iyi bir sonuç bekliyoruz”
GENEL BAŞKAN TELEFONLA KATILDI
24 Mart Cuma akşamı İl Başkanlığı’nca düzenlenen vefa yemeğine AK Parti de 2002 yılından bugüne kadar siyaset yapan isimlerin bir araya geldiklerini kaydeden Yurdunuseven şunları söyledi: “Tüm partililerimiz bir araya geldi. İl ve ilçe ana kademelerini bu yemekte buluşturduk. Yaklaşık 600 kişi civarında bir katılım oldu. Yemeğimize Cumhurbaşkanımız da telefonla konuk oldu”
OHAL TERÖRİSTLERE ÇIKARILDI
Ana muhalefetin OHAL’in kalkması için yaptığı açıklamaları değerlendiren Yurdunuseven şu ifadelere yer verdi: “CHP, OHAL kalksın diyor. Sebebini soruyorum? Neden rahatsızsınız? Silahlı askerler, polisler herkesin önünü kesip huzursuz mu ediyor? Dışarı çıktığınızda kaç kez kimlik soruluyor, sokağa çıkma yasağı mı var? OHAL terör örgütlerini temizlemede elimiz ayağımızdır. Fransa’ya bakın. Bir terör olayı oldu diye OHAL ilan edildi. Ülkede ciddi bir sıkı denetim var. Teröristler için çıkardığımız OHAL’den CHP neden rahatsız oluyor? OHAL vatandaşa tam olarak hissettirilmiyor”
“CHP TERÖR ÖRGÜTLERİNE Mİ
HİZMET EDİYOR?”
Seçim ittifakını menfaat birlikteliği olarak yorumlayan CHP kanadına gönderme de bulunan Yurdunuseven, “Seçim ittifakı değil, menfaat ittifakı diyenler, ortada bir menfaat varsa milletimizin ve devletimizin menfaatidir. Peki, sizin PKK terör örgütünün siyasi temsilcisi HDP ile olan ittifakınız neyin ittifakı oluyor? Bizim tek odak noktamız devletimiz, milletimiz ve vatanımızdır. Bu böyle bilinmeli. Sayın Cumhurbaşkanımız Afrin operasyonuna karşı çıkan ve PKK’lı teröristlere destek verenlere sert bir şekilde tepki göstererek, ‘meydanı bunlara bırakmayacağız’ demişti. Meclis Genel Kurulu’nda konuşan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, terör yandaşlarına ve destekçilerine tek teklime etmeden, YPG sempatizanı öğrencilere sahip çıkıp Cumhurbaşkanı’nı hedef aldı. Biz AK Parti olarak, söylemleri ile terörü destekleyen CHP’ye ve ülkede huzursuzluk çıkarmak isteyen terörist destekçileri ve sempatizanlara asla müsaade etmeyeceğiz. CHP terör örgütlerine mi hizmet ediyor? CHP, askerimizi şehit eden YPG’yi terör örgütü olarak görmüyorsa, şehit cenazelerine hangi yüzle katılıyor. Maalesef CHP terör örgütlerine bu yaklaşımları ile teröristleri destekliyor. Bize MHP ile menfaat birlikteliği yapıyorsunuz diyenlerin HDP ile ne birlikteliği içerisinde oldukları, terör örgütlerine verdikleri destekten belli oluyor.”
AFRİN’DE DÜNYAYA DERS VERİLİYOR
Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Operasyonu sonucu  “Suriyeliler’in memleketlerine dönmeye başladıklarını belirten Yurdunuseven sözlerine şöyle devam etti: “Afrin operasyonu sonrası insanlar evlerine dönüyor. Bakınız Afrin’i işgalden kurtaran Mehmetçik, terör örgütünün zorla el koyduğu, ev işyeri tarla ve bahçeleri de sahiplerine geri veriyor. Afrin halkı mallarını alabilmek için kriz masası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Türkiye dünyaya insanlık dersi veriyor. Kürt, Arap, Türkmen halklarının büyük desteği Mehmetçiğin Afrin destanını perçinliyor. Biz hiçbir binaya, araziye zarar vermiyoruz, dünyaya ders veriyoruz” ifadelerini kullandı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti