Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okan Üniversitesi mezunları başarılı olacaklar

Bu haberin fotoğrafı yok
Okan Üniversitesi mezunları başarılı olacaklar

Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi kurucu Dekanı ABD’de kurulan Okan International Miami University yetkililerinden Prof. Dr. Mustafa Koçak, bir toplantı için memleketine geldi. Koçak, Okan Üniversitesi mezunu gençlerin başarılı olacaklarına olan inancın tam olduğunu söyledi

Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi kurucu Dekanı Afyonkarahisarlı Prof. Dr. Mustafa Koçak, üniversitesinin 40 farklı ilde sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde gerçekleştirdiği toplantı için memleketine geldi.
PROGRAMIN
AMACI REHBERLİK
Prof. Dr. Mustafa Koçak, Okan Üniversitesi’nin 40 ilde gerçekleştirdiği tanıtım programında Afyonkarahisar’ın bulunmadığını söyledi. Bu tür programlar için daha büyük illerin tercih edildiğini belirten Koçak; “Ben her ne kadar Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin kurucu Dekanı isem de üniversitenin tamamı ve ABD’de kurulan Okan International Miami University yetkililerindenim. Üniversitenin Avrupa projesinin başında ben bulunuyorum. Benim doğduğum, büyüdüğüm belde de yetişen öğrencilere de sınavları geçer programı ile rehberlik etmek, önderlik etmek, hem üniversiteyi tanıtmak hem de onların verecekleri kararlar konusunda rehberlik etmek üzere bu program düzenlendi. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Şule Kut kendisi adına Afyonkarahisar’a gelmemi uygun gördü. Bu nedenle de çok mutluyum.” dedi.
“HUKUK OKAN’DA OKUNUR”
Okan Üniversitesi’nin seçkin üniversitelerden biri olduğunu ifade eden Hukuk Fakültesi kurucu Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koçak, üniversitenin tüm birimlerinde okuyan ve okulu bitirenlerin hukuk fakültesinin öncelikli tercihi görüşünde birleştiklerini söyledi. Koçak; “Üniversitemizin hukuk fakültesi için aşikar şekilde duyulması mümkündür; Okan’da okuyan herhangi bir öğrenciye ‘Okan Üniversitesi’nde hangi bölümde nereyi okuyayım?’ sorusu sorulduğunda ‘Hepsi güzeldir ama Okan’da hukuk okunur.’ derler. Bu bir ayrıcalıktır. Hukukçu geçmişime bakıldığında sadece son görevimin bir hukuk fakültesi kurmak olduğu görülecektir.” diye konuştu.
BAŞARIYA İNANÇ TAM
Akademisyen olarak hayata başladığını, avukat olarak kariyerini sürdürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Mustafa Koçak, şirket yöneticilikleri yaptığından da söz etti. Koçak; “Ben geçmişte elevizyon programları ve gazete köşe yazarlığı yaptım. Yayınevlerinde redaksiyon görevleri icra ettim. Siyasete girdim 1991 seçimlerinde Anavatan Partisinden milletvekili adayı oldum. Fakat şunu gördüm ki insana yapılan yatırım en önemli yatırımdır. Bu sıradan bir laf değil. Hayatımı çok değişik yerlerde geçirmiş bir insan olarak geldiği son kararın bu olması önemli. Kurucu dekan olarak mezun edeceğimiz öğrencilerin girecekleri yerden geldiğimi için değişik bir hukuk fakültesi kurmayı düşündüm ve başardık. Bu yıl kısmet ise 3. mezunlarımızı hukuk fakültesi olarak vereceğiz. Okan Üniversitesi mezunu öğrencilerimizin başarıla olacaklarına inancımız tam.” şeklinde konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti