Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okçuluk Merkezi tamamlanmak üzere

Afyon Şehir İstasyonu sahası

Afyon Şehir İstasyonu sahası içinde bulunan tarihi binada ata sporu okçuluğun yaşatılması amacıyla başlatılan restorasyon çalışmaları bitmek üzere

 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Afyonkarahisar’a yaptığı ziyarette Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, okçuluk sporunun yaşatılacağı binanın restorasyonu için Bakan Kasapoğlu’ndan destek istemiş ve 2 milyon liralık ödeneğin gönderilmesini için onay almıştı.
Belediye Meclisi kararıyla Mülkiyeti TCDD’ye ait Çetinkaya Mahallesi, 1287 Ada, 4 Parsel üzerinde yer alan Afyon Şehir İstasyon Sahası içindeki açık ve kapalı alanları toplam 2 bin 670 m2’lik taşınmaz “Ata Sporu Okçuluğun Gelecek Nesillere Aktarılması ve Sporu Teşvik” amacıyla 10 yıl süreyle Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kiralanarak restorasyon çalışmalarına başlanmıştı.
Restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına gelinen ve çevre düzenlemesi de devam eden tesisin kısa bir süre sonra ata sporu olan Okçuluğun yeni bir merkez haline dönüşmesi bekleniyor. Restorasyon çalışmaları devam eden Okçuluk Merkezi’ni ziyaret eden Başkan Zeybek, çalışmaları yakından inceledi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Tarihi zaferlerle dolu Türk milletinin ata sporu olarak bilinen okçuluk sporunu yaygınlaştırarak gelecek nesillere aktarma hedefiyle başlattığımız çalışmada sona yaklaştık. Restorasyon çalışmaları ve çevre düzenlemesi devam eden Okçuluk Merkezimizin tefrişat çalışmasını da hızlıca tamamlayarak hizmete açmayı arzuluyoruz. Gençlerimiz bu merkezde ata sporu okçuluğu öğrenirken gelecek nesillere de bu sporu aktaran birer elçi olacaklar. Kısa bir süre sonra yeni merkezimizle gençlerimizi buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti