Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okul müdürleri için yargı kararı neden uygulanmıyor?

Bu haberin fotoğrafı yok
Okul müdürleri için yargı kararı neden uygulanmıyor?

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya “Okul müdürleri ile ilgili yargı kararı neden uygulanmıyor” diye sordu

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, okul müdürlerinin atamalarını durduran yargı kararlarının akıbetini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sordu.
Milletvekili Parsak, okul müdürlerinin 75 puan alamadıkları gerekçesiyle görev sürelerinin uzatılmaması üzerine açılan birçok davada yürütmenin durdurulmasına rağmen kamu yetkililerinin görevlerini ihmal ettiğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması için yazılı soru önergesi veren MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, birçok okul müdürünün 75 puan alamadıkları iddiasıyla görev sürelerinin uzatılmadığını ancak bu kararların yargıdan geri döndüğünü kaydetti. Parsak buna rağmen Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik’in mahkeme kararlarıyla ilgili olarak yasal prosüdürü yerine getirmediğini ifade etti.
Okul müdürlerinin haksız yere görevden alındıklarının mahkeme kararıyla sabit olduğuna dikkat çeken Parsak, bu konuyla ilgili olarak mağdur olan yöneticilerin haklarını arayacaklarını ifade etti.
İŞTE ÖNERGEDEKİ SORULAR
Parsak, şu soruları yöneltti:
“Afyonkarahisar ilinde toplam kaç Müdür görevden alınmış ve kaç Müdür’ün görev süresi uzatılmıştır? Bu şekilde ülke genelinde toplam kaç Müdür görevden alınmış ve kaçının görev süresi uzatılmıştır? Afyonkarahisar ili dışında yargı kararı sonrası görev süresi uzatılan Müdürler var mıdır? Varsa kaç kişinin görev süresi uzatılmış ve hangi illerde bu şekilde işlem tesis edilmiştir? Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Valiliği, İdare Mahkemeleri tarafından verilen kararları neden uygulamamışlardır? Mahkeme kararlarını uygulamayan idari yetkililer hakkında herhangi bir işlem başlatılmış mıdır? Bakanlığınız hukuka aykırılığı Mahkemelerce de tescillenmiş bu işlemleri düzeltmeye yönelik herhangi bir mevzuat değişikliğine gidecek midir? Afyonkarahisar ve Türkiye genelinde yaşanan bu mağduriyetleri giderici nasıl bir süreç izlenecektir?” (Kocatepe Haber Merkezi)