Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okulda cinsel istismara soruşturma ve görevden uzaklaştırma

Geçen hafta Sinanpaşa’ya bağlı
Okulda cinsel istismara soruşturma ve görevden uzaklaştırma

Geçen hafta Sinanpaşa’ya bağlı Düzağaç Beldesi İstiklal İlkokulu’nda başvuru yaptığı İŞKUR aracılığıyla temizlik personeli olarak görevlendirilen S.Y., ilk iş gününde öğretmen ve okul yöneticileri gittikten sonra bahçedeki çocuk parkında oynayan öğrencileri izlemeye başladı. Öğrencilerden N.I. bir süre sonra tuvalet ihtiyacı için okul binasına geldi. Kız çocuğu içeri girdikten sonra okulun kapısını kilitleyen S.Y., bir bahaneyle çocuğu okulun ikinci katındaki sinema sınıfına çıkardı. İşitme ve konuşma engelli olduğu belirtilen N.I.’ya salondaki koltuklarda fiili livata yoluyla cinsel istismarda bulunan S.Y., daha sonra çocuğu bıraktı.
Olay sonrası jandarma tarafından gözaltına alınan ve olayı itiraf eden S.Y., tutuklandı. Sinanpaşa Kaymakamlığı tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada cinsel istismar iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Okul müdürünün de görevden uzaklaştırıldığı kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Basın yayın organlarında çıkan ilçemiz Düzağaç İstiklal İlkokulu’nda yaşanan çocuk istismar haberleri ile ilgili olarak, adli makamlarca gerekli soruşturma başlatılmış, S.Y. tutuklanmıştır. Sinanpaşa Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevli ve yetkililer hakkında soruşturma başlatılmıştır. Okul Müdürü Ş.A. soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılmıştır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti