Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okullarda Bilim Fuarı atağı – Kocatepe Gazetesi

Okullarda Bilim Fuarı atağı – Kocatepe Gazetesi
Okullarda Bilim Fuarı atağı

TÜBİTAK tarafından düzenlenen ve her geçen yıl okulların daha çok ilgi gösterdiği 4006 Bilim Fuarı çalışmasına bu yıl Afyonkarahi-sar’dan 55 okul katılarak yeni bir rekora imza attı. 2014 yılında 16, 2015 yılında 28, 2016 yılında ise 53 okulun katılımıyla Bilim Fuarı düzenlendiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri “Bu yıl merkeze bağlı 27 okul, Bolvadin ilçemizden 7 okul, Çobanlar ilçemizden 5 okul, Emirdağ ilçemizden 2 okul, Şuhut ilçemizden 1 okul, Çay ilçemizden 2 okul, Evciler ilçemizden 1 okul, Sinanpaşa ilçemizden 1 okul, Bayat ilçemizden 2 okul, Sultandağı ilçemizden 1 okul, Dinar ilçemizden 2 okul, İscehisar ilçemizden 2 okul, İhsaniye ilçemizden 1 okul ve Dazkırı ilçemizden 1 okul 4006 Bilim Fuarı çalışmasında projelerini sergileyecekler” bilgisini aktardı.
 Bu yıl rekor sayı ile okulların özgün proje çalışmalarıyla velilerin, okuldaki tüm öğrencilerin hazırlayıcı ve izleyici olarak katılımı sağlanarak Bilim Fuarının yapılması beklenirken, TÜBİTAK’ın 4006 Bilim Fuarı yönergesine göre 3 Haziran tarihine kadar okulların sergilerini gerçekleştirmeleri bekleniyor.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, 4006 Bilim Fuarı kapsamındaki tüm okulları yürekten tebrik ederek, bu tür çalışmalara gösterilen yoğun ilgiden mutluluk duyduğunu belirterek bu tür proje çalışmalarının gelecek nesillere örnek teşkil etmesini umut ettiğini ifade etti. Bilim Fuarının büyük bir adım olduğunu ifade eden Yalçın tüm danışman öğretmen ve proje sahibi öğrencilerin başarılarının devamını diledi.