Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Okulun servis sorununu çözdük” söylemine tepki

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde S
“Okulun servis sorununu çözdük” söylemine tepki

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde S Plakalar dışında kiralık servis plakası verilmesi hakkındaki Trafik Komisyonu raporunun gerekli incelemeler yapıldıktan sonra karara bağlanacağı belirtildi. Bu raporun görüşülmesi sırasında Meclis üyelerine bilgi veren Trafik Komisyonu Başkanı M. Emin Birliktir, “Bazı fabrika servisleri ‘Ben personelimi taşıyorum’ diyor. Personelini taşıyanlar var. 100 kişiden 90’ı personelini taşıyor, ama kalanı servisçilik yapıyor. Adamın okulu var, personel taşıyorum diyor. Ama personel falan taşımıyor, okula servisçilik yapıyor. Bununla ilgili çok ciddi bir çalışma yapacağız. Kendi işçilerini ücretsiz taşıyanlar, bize çalıştırdıkları sigortalı işçilerin bordrosunu gösterecek. 50 kişi çalıştıran yer, bir bakıyorsunuz 500 kişi için D2 belgesi almış. Ondan sonra ‘Bilmem nerenin servis sorununu çözdüm’ diyor. Gazetelerde boy boy fotoğrafı var. Şehiriçi trafiğimiz perişan oluyor” dedi.
“MİLLİ EĞİTİM GÖZ YUMUYOR”
Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı ve Trafik Komisyonu üyesi Halil İbrahim Baykara da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün farklı mahallelerdeki çocukların mahalleleri dışındaki okullara gitmesine göz yumduğunu, bu halde sorunun çözülemeyeceğini kaydetti. Baykara, şöyle dedi:
“Her mahallede okul yapılıyor. Yerinde eğitim, mahallesinde eğitim deniliyor. Uydukent’e oturan vatandaşın çocuğu Şemsettin Karahisari Ortaokulu’nda okuyor. Sahipata’da oturan bir vatandaş, çocuğunu Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir okula gönderiyor. Bizim Milli Eğitim de göz yumuyor. Göz yumulmasından dolayı da her okulda servis ihtiyacı doğuyor. Sürekli büyüyen çocuklarımız var, ne servisle baş edebiliriz, ne S plakasıyla ne de minibüsle. Milli Eğitim, doğruluğu, dürüstlüğü bize öğretecek bir kurum, ama üçkağıtçılık yapıyor. Veli, parayı veriyor, istediği okulda çocuğunu okutuyor. Şemsettin Karahisari, Dumlupınar Mahallesi’nin okulu. Bu mahallede oturan, yürüyerek en geç 10 dakikada okuluna varır. Gazetelere demeç veriyorlar. Şu kadar ihtiyaç karşılıyoruz, bu kadar bilmem ne ediyoruz. Milli Eğitim de utanmadan seyrediyor. Bu işin baştan çözülmesi lazım.”
“İŞİMİZ ENGEL OLMAK DEĞİL, HAKKI KORUMAK”
Trafik Komisyonu Üyesi İbrahim Karataş da “Milli Eğitim Müdürlüğü kendine bir görev üstlenmiş. Bahsedilen okul, ilgili firmayla fotoğraf veremez. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu konuda uyarılması gerekir. Biri okuldur, diğeri şirkettir. İkisi de boy boy basına poz veriyor” ifadelerini kullandı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise amaçlarının hak sahiplerinin haklarını korumak olduğunun altını çizdi. Çoban, “Köylerden, beldelerden direkt servis yapan minibüs ya da otobüsler var. Meclisimiz öğrenciler mağdur olmasın diye D2 belgesi ile ilçelerden, beldelerden, köylerden öğrencilerin okuluna gelmesi ile ilgili bir karar aldı. Ama bunu bu şekilde gösterip diğer okulların veya fabrikaların veya işyerlerinin servis taşımacılığına soyundu insanlar. Tamamen bizim iyi niyetimizi kötüye kullandılar. Servis plakası sahipleri de bu konuya itiraz ediyorlar. Bizim işimiz engel olmak değil, hak sahiplerinin haklarını korumak” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti