Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Okuma bilip de kitap okumayan ile hiç okuma bilmeyen arasında bir fark yok”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Okuma bilip de kitap okumayan ile hiç okuma bilmeyen arasında bir fark yok"

Vali İrfan Balkanlıoğlu, okuma yazma bilmeyen vatandaşlar olduğu gibi, okuma-yazma bilip de eline doğru dürüst kitap almayan vatandaşların da olduğunu söyledi

Her yıl 26 Mart – 1 Nisan 2012 tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası nedeniyle Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Lokman Derya Solmaz ve Kütüphane Müdürü Abdullah Aytekin’ı makamında kabul etti. Vali İrfan Balkanlıoğlu’na, 48’ncisi kutlanan Kütüphaneler Haftası’nın kutlama programı ve davetiyesini takdim eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Lokman Derya Solmaz, program dahilinde yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi verdi.
“Kütüphanelerdeki her eser de milli servet”
Ziyarette konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Kütüphanelerin bilginin evi olduğunu söyleyerek; “Kütüphanelerdeki her eser de milli bir servettir. Ama bunun öncesinde başta kitap gibi tüm yazılı eserleri okuma alışkanlığımızı arttırmamız gerekiyor.” dedi. Vali Balkanlıoğlu, maalesef halen daha okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız olduğu gibi, okuma-yazma bilipte eline doğru dürüst kitap almayan vatandaşlarımızın da olduğunu söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “Bana göre okuma bilipte kitap okumayan ile hiç okuma bilmeyen arasında bir fark yoktur, çünkü ikisi de ilimden uzak kalmıştır.” diye konuştu.
“Başarının temeli kitap okumak”
Kitap okumanın, araştırmanın, ilmi ve bilgiyi aramanın sayısız faydalarının olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, “Kitap okuyan insanların dünyaya bakış açısı ve ufku genişler, daha iyi düşünür, iletişim kapasitesi artar, konuşması güzelleşir ve okuyan insanın kendine olan güveni artar. Ayrıca kitap; barış, hoşgörü ve anlayışın sağlanmasında en büyük etkenlerden biridir.” dedi. Okumanın ve öğrenmenin önemini vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, Peygamberimize ilk kez Peygamberlik geldiğinde ilk emir ‘OKU’ olmuştur. Başarının temelinde kitap okumak vardır. Her ne tür yazı olursa olsun okuyun, bilhassa çocuklarımızı televizyon ve internetten biraz uzak tutup, kitap okumaya teşvik edin. Böylece yarının geleceği olan çocuklarımız daha aydın insanlar olacaklardır. Kitap okuyan, ilimle uğraşan insanlar daima kendini yenilerler ve geliştirirle. Böylece kendine ve çevresine birçok faydası olur.” şeklinde konuştu.
Nazik karşılamalarından ve ilgisinden dolayı Vali Balkanlıoğlu’na teşekkür eden, İl Kültür ve Turizm Müdürü Lokman Derya Solmaz, Vali Balkanlıoğlu’na kurum faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. (Kocatepe)