Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Okuma yazma bilmeyen tek kişi kalmayacak”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Okuma yazma bilmeyen tek kişi kalmayacak"

Osman Attila İlköğretim Okulu’nda “Ana Kız Okuldayız” okuma yazma kampanyası çerçevesinde tamamlanan birinci kademe kursiyerlerinden 11 kişi sertifika almanın mutluluğunu yaşadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliği, Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan, “Ana-Kız Okuldayız” okuma yazma kampanyası başlangıcından itibaren toplamda 7 bin 345 kursiyere eğitim verildiği öğrenildi. Osman Attila İlköğretim Okulu’nda Birinci Kademe Okuma Yazma Kursu sonunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerler için tören gerçekleştirildi.
Kurslar devam edecek
Osman Attila İlköğretim Okulu Müdürü Hidayet Şahintepe kampanyayı anlattı. 2010 Eylül ve Ekim aylarında, Fatih Mahallesi’nin ev ev taranarak okuma yazma bilmeyenlerin belirlendiğini söyleyen Hidayet Şahintepe, Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Osman Attila İlköğretim Okulu’nda üç tane birinci kademe, üç tanede ikinci kademe olmak üzere toplam 6 adet okuma yazma kursu açıldığını açıkladı. Şahintepe; “2010 Ekim ayında okul öğretmenlerinden, Mutlu Erbaş tarafından 13 kursiyerle birinci kademe kursları açılarak, 2011 Mart ayında kursları başarı ile tamamlanmış, aynı kursiyerle ile ikinci kademe kursları açılmıştır. Bunlardan, bir kursiyer annemiz, açık ilköğretime devam etmektedir. Okulumuz öğretmenlerinden Mutlu Erbaş tarafından 7 kursiyer 2011 Mart ayında tekrar birinci kademe kursları başlatıldı. Ekim ayında kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlerimize okuma yazma belgeleri verildi. Aynı kursiyerler ile ikinci kademe kursları halen devam etmekte olup, 29 Mart 2011’de sona erecek. Yine okulumuzda 5 kursiyer annemizle-babaannemizle, Halk Eğim Müdürlüğü öğretmenlerinden Mithat Şenel tarafından, Ekim 2011 tarihinde beşincisi açılan birinci kademe kurslarını, 5 anne ve babaanne, 1 Şubat 2012 tarihinde tamamladı. Halen ikinci kademe kurslarına devam etmektedirler.”
Gelişim okur yazarlığa bağlı
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, vatandaşı ölünceye kadar eğitmekle sorumlu olduklarını, hayat boyu öğrenmekle yükümlü olunduğunu hatırlattı. Okumanın yaşı olmadığına değinen Yalçın; “Atalarımız ‘Beşikten mezara kadar ilim.’ demişler. Bizler de bu noktada toplumumuzda ne kadar okuma yazma bilmeyen büyüklerimiz insanımız varsa bunlara okuma yazma öğretmek için gerekli gayreti göstereceğiz. Bu açıdan öncelikle okul müdürümüze kurs öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. En azından buraya kadar gelip elleriniz kalem tuttu. Bir şeyler yazmayı bir şeyler okumayı öğrendiniz. Bakanlığımız hiçbir yaşa bakmadan vatandaşımızın tamamının okur yazar olmasını istiyor. Bir milletin okur yazarlığının gelişmesi, güçlenmesi, o devletin halkının okur yazarlık eğitim seviyesine bağlı.” diye konuştu. Yalçın, okuma yazma bilmeyen bir tek kişi kalmayıncaya kadar kursların devam edeceğini söyledi.
Kursiyerlerin sertifikalarını; İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Şube Müdürü İbrahim Yeşilırmak, Merkez İlçe Halk Eğitim Müdürü Metin Aygök, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet Tekerek ve Osman Attila İlköğretim Okulu Müdürü Hidayet Şahintepe verdiler. (Kocatepe)