Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okumuş: TÜRKÜNİB’in Faaliyetleri Türk Dünyası İçin Köprü Niteliğinde

TÜRKÜNİB Değerlendirme Toplantısında konuşan AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, TÜRKÜNİB’in faaliyetlerinin Tük dünyasında dil, tarih ve kültür değerleri etrafında ortak bilincin teşvik edilmesinde ve pekiştirilmesinde önemli bir köprü niteliği taşıdığını söyledi

TÜRKÜNİB Değerlendirme Toplantısında konuşan

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, bu yıl Azerbaycan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Zirvesinin Ankara’daki eşgüdüm toplantısına katıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yerleşkesinde, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında düzenlenen toplantıda Türk Üniversiteler Birliği (TÜRKÜNİB) üyelerinin iştirakiyle 20 Mayıs 2024 tarihinde Bakü’deki Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde gerçekleştirilecek 7. Genel Kurulda ele alınacak konular değerlendirildi. Türk dünyasından 50’den fazla üniversitenin katılımıyla düzenlenecek ve yükseköğretim alanında iş birliğinin geliştirilmesi ve derinleştirilmesi anlamında önemli fırsatlar sunan TÜRKÜNİB 7. Genel Kurulunda gelecekteki faaliyetlere ilişkin önemli konular ele alınacak. Toplantıda, başkanların oluruna sunulmak üzere, üye ülkelerdeki üniversitelerden mezun olanların diploma ve sertifika denklikleri konusunda hazırlamış olduğu rapor ile ilgili bir sunum yapan Rektör Okumuş, TÜRKÜNİB’in faaliyetlerinin Tük dünyasında dil, tarih ve kültür değerleri etrafında ortak bilincin teşvik edilmesinde ve pekiştirilmesinde önemli bir köprü niteliği taşıdığını söyledi. AFSÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Yeşil de akademik camiada uluslararasılaşmanın önemine dikkat çekerek, bu ve benzeri organizasyonların AFSÜ’nün tanınırlığına katkı sunmasının yanında Türk Dünyası ile ilişkilerin üst seviyeye çıkmasına da vesile olacağını kaydetti.

Okumuş: TÜRKÜNİB’in Faaliyetleri Türk Dünyası İçin Köprü Niteliğinde