Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okyar, altın elma için yarışacak

Okyar, altın elma için yarışacak
Okyar, altın elma için yarışacak

Bu yıl 8. düzenlenen Amasya Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasında Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Derneği Başkanı ve Anadolu RC Life Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Rüştü Okyar “Gözyaşlarım Yağmura Karışmadan Gel” isimli güftesiyle finalde Altın Elma için yarışacak

Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Derneği Başkanı ve Anadolu RC Life Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Rüştü Okyar, bu yıl 8. defa düzenlenen Amasya Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste yarışmasında finale kalma başarısını gösterdi.
Amasya Belediyesi’nin, Türk Telekom sponsorluğunda düzenlediği, Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması bu yıl 15 Haziran Cuma akşamı saat 21.00 de Amasya Yavuz Selim Meydanında gerçekleşecek. Bu yıl 119 bestecinin katıldığı ve 324 eserin yarıştığı yarışmada ön jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda finale kalan 10 eser yarışmaya layık görüldü. Uluslararası Amasya Atatürk Kültür ve Sanat haftası etkinlikleri çerçevesinde Final Gecesinde ilk üç eser belirlenecek. Yarışmanın jüri heyetinde, Kutlu Payaslı, Dr. Hüsamettin Olgun, Ali Şenozan, İnci Çayırlı, Necip Gülses, Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Sâdun Aksüt, Erdinç Çelikkol, Osman Yıldız, Cavit Ersoy ve Amir Ateş gibi Türk Müziğinin önemli isimleri yer alacak. Yarışmada 1. olan esere 5 bin, 2. olan esere 4 bin, 3. olan esere 3 bin lira ödül verilecek. Mansiyon ödülüne layık görülen eserlere ise bin 500 lira ile ödüllendirilcek. Geçtiğimiz yıl yedincisi yapılan Amasya Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasında finalde yarışma hakkı elde eden ve mansiyon ödülüne layık görülen Rüştü Okyar, bu yıl 324 eser arasından ilk 10’a girdi. Güftesini Rüştü Okyar’ın yazdığı ve bestesini Özdemir Hafızoğlu’nun yaptığı Suzidil Fantezi makamındaki “Gözyaşlarım Yağmura Karışmadan Gel” isimli eser TRT Ankara Radyosu ses saz sanatçıları tarafından seslendirilecek. (Kocatepe)