Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Olası afet için sivil toplum desteği

Bu haberin fotoğrafı yok
Olası afet için sivil toplum desteği

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Afyonkarahisar Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği ile işbirliği protokolü imzaladı

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği, afet anında haberleşme altyapısını kullanmak ve iletişim hâlinde olmak amacıyla protokol imzaladı. İl AFAD Müdürü Mehmet Buldan, makam odasında gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, “28 Şubat Sivil Savunma Günü’nü kutluyoruz. 1-7 Mart da Deprem Haftası olarak belirlenmiş durumda. Biz olası afetlere karşı hazırlığımızı en üst düzeyde tutmak için amatör telsizcilerle işbirliği yapıyoruz. Bizimle çalışmak isteyen diğer sivil toplum örgütlerine de kapımız açık” dedi.
AFET HABERLEŞMESİ,
ÖRGÜTLÜLÜĞÜ GEREKTİRİR
Buldan, protokolle birlikte telsizcilerin afet anında devlet kurumlarına yardımcı olabileceğini belirterek “Protokol, devlet kurumlarının haberleşmesine katkı sağlayacak ve gönüllülerin iletişimini kolaylaştırılacak. Afet haberleşmesi örgütlü bir durumu gerektirir. Devlet sivil toplum örgütleriyle işbirliği halinde haberleşmenin içine sivil toplumu da alır. Amacımız vatandaşlarımızın dikkatini afetlere karşı çekmektir. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak bilgi sahibi olmak, uyulması kuralları bilmek çok önemli. İnsan hayatının her şeyden önemli olduğunu biliyoruz” diye konuştu.
ANKARA, VAN, İZMİR’LE
TELSİZ GÖRÜŞMESİ
Protokolün yararlı olacağına inandığını belirten Afyonkarahisar Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği Başkanı Akif Çetin de “Hepimizin amacı, en kısa sürede, en iyi şekilde, en çok yardımı yapabilmektir” dedi. Çetin, Dernek olarak pek çok faaliyete imza attıklarını hatırlattı.
İmza töreninin ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, Müdürlük’teki araçları basın mensupları ve amatör telsizcilere tanıttı. Müdürlük içindeki Codan adını taşıyan telsizlerle Ankara ve Van ile görüşen AFAD çalışanları, bina dışında da İzmir’deki amatör telsizcilerle görüşme yaptı. (Kocatepe)

ARAÇLAR GÖREVE HAZIR

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, Müdürlük olarak afetlere karşı hazırlığı üst düzeyde tuttuklarını söyledi. Buldan, amatör telsizciler ve basın mensuplarına tek tek hangi aracın neye yaradığını anlattı. Müdürlük bünyesinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi kurduklarını kaydeden Buldan, bu Merkez’e vatandaşların 122’yi arayarak ulaşabildiklerini belirtti. Buldan, Müdürlük bünyesinde dalgıç, Kimyasal, Biyolojik, Radyasyon ve Nükleer Tehlikeli Maddeler (KBRN) ve dağcılık ekiplerinin yanı sıra köpek eğitim merkezinin de bulunduğunu kaydetti. Buldan, 4×4 arazi araçlarının, trafikte sıkışmalı kazalara müdahale aracının, yatak konteynırının, sel kurtarma aracının da göreve hazır hâlde olduğuna dikkat çekti.