Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ölüm sessizliği – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Ölüm sessizliği

Afyonkarahisarspor, profesyonel liglerdeki son günlerini sıkıntılarla geçirmeye çalışıyor.

Takımın bu hale gelmesinin altında onlarca sebep yatıyor. Afyonkarahisar’ın markası, profesyonel liglerdeki temsilcisi Afyonkarahisarspor amatöre düşüyor, ancak hala daha ilde ölüm sessizliği devam ediyor.

Afyonkarahisarspor geçen sezon, Spor Toto 3. Lig’de fırtınalar estirmiş ve ligi 2. sırada tamamlayarak Play-Off’lara kadar çıkmıştı. Fazla değil, daha geçen sezon bu başarılarıyla gündemden düşmeyen Afyonkarahisarspor, ne oldu da bugün küme düşüyor? Bu sorunun cevabını şu anki yöneticiler zaten veriyor. Bir çok kez basın toplantısında takımın maddi sıkıntılarından, maddi desteğin olmamasından bahseden yöneticiler, herkesin bildiği gibi geçen sezon da bu takımın başında yer almışlardı. Ancak geçen sezon takımın arkasında Salim Pancar faktörünün olması, ekonomik sıkıntıların da fazla yaşanmaması nedeniyle takım, başarılar kazanmıştı.

Bir tane Afyonlu
futbolcu yok

Afyonkarahisarspor bugün küme düşüyor. Küme düşen bu takımın adı Afyonkarahisarspor olabilir ancak, takımın içinde bir tane bile Afyonkarahisarlı futbolcu yok. Takım bu şekilde belki bir yıl daha dayanabilirdi. Borçlar, sahipsizlik bir tarafa, her dönem sonunda da bu futbolcuların alacakları, alamayanların federasyona başvurmaları nedeniyle İddaa’nın önünün tıknamasıyla takımın eli kolu zaten bağlanmadı mı? Takımı, zaten kulüp yöneticilerimizin transfer aşkı bu hale getirmiştir. Yukarıda belirttiğimiz gibi bugün küme düşen bir Afyonkarahisarspor var karşımızda. Bu Afyonkarahisarspor takımında terlerinin son damlasına kadar mücadele eden futbolcu kardeşlerimizi tebrik ederek şunu söylemek de gerekiyor. “Küme de düşsek, bari takımda bir iki Afyonlu futbolcu olsaydı… olmalıydı. Bizim futbolcularımızın, gençlerimizin suyu kesilmedi. Bizden de iyi futbolcular çıkar, çıkıyor da. Ancak bu konunun üzerine eğilen, yönetici zihniyet yok. Afyonkarahisarspor, ‘ben Afyonluyum’ diyen herkesin öz ve öz malı, gurur timaslidir. Stadın önünden otobüsle ya da yürüyerek geçerken ‘Afyonkarahisarspor bu hafta ne yaptı?’ diye soranlarındır. Ne Afyonkarahisarspor’un adını kullanıp ‘karizma’ yapanların, ne de yönetici sıfatıyla ülke ülke gezenlerin, ne de işadamı destek verdiğinde ‘Afyonlu’ kimliğine bürünüp, işadamı desteğini çektiğinde kulübün önünden bile geçmeyen siyasi zihniyetin değildir.

Ölüm sessizliği

Anlamak gerçekten çok zor. Koskoca bir ilin takımı göz göre göre amatöre düşüyor ancak ne taraftar grupları, ne siyasiler, ne de kulüp yöneticilerinden ses seda çıkmıyor. Uyanın beyler takım düştü. Hala daha ‘çıkmamış candan umut kesilmez’ naraları da atmayın. Can da gitti ruh da gitti. Artık yeni yapılacak spor kompleksleri de civar otellere gelip konaklayacak üst düzey takımlara hizmet verir. Bizim spor aşkıyla yanıp tutuşan insanlarımız da o takımları izlemek için o yapılacak koca koca stadları doldururlar. Bugün burnunun dibindeki Afyon Atatürk Stadı’nı hınca hınç doldurduğu gibi…. (!)

Asıl neden ekonomik sıkıntılar mı?

Peki ya ekonomik sıkıntıları sadece Afyonkarahisarspor mu yaşıyor? Hayır, Türkiye liglerinde mücadele eden takımların yüzde 80’inden fazlası milyon dolarlık borçlarla boğuşuyor. Afyonkarahisarspor’un borcu bugün toplansa bu borçların yanında deyim yerindeyse devede kulak kalır. Koskoca bir il olan Afyonkarahisar’da Türkiye ekonomisinde isim yapmış marka değerler, işadamları varken bu küçük meblağlar neden ödenemiyor? Ya da Salim Pancar’ın döneminde takıma her türlü desteği veren bürokrasi, maçlara gelen siyasiler, Salim Pancar’ın görevi bırakmasından sonra Afyonlu kimliğinden de mi soyundular? Bu sorulara cevap vermek güç.

Alt yapın yoksa küme düşersin

Geçen yıl hatırlanacağı üzere Sakaryaspor ekonomik sıkıntılarıyla gündeme gelmiş ancak sezon sonunda da Bank Asya’ya kadar yükselmişti. Sakaryaspor’un bu başarısının altında yatan en önemli faktör de alt yapısıydı. Son Salim Pancar döneminde ise Afyonkarahisarspor’un PAF takımı dağıtıldı, böylelikle Afyonkarahisarspor’un temel dayanağı olan genç futbolcuların takımı beslenmesinin de önü kesildi. Afyonkarahisarspor’un bugün her ne kadar küme düşmesinde başlıca etken ekonomik sıkıntılar olarak görülse de asıl küme düşme nedeni takımın güvenebileceği, transfer yapamadığı anda sırtını yaslayabileceği bir alt yapısının olmamasıdır. Küme düşmek çok basit, bir kez daha bu liglere ç��kmak, takım çıkarabilmek ise çok zor.

Afyonkarahisarspor’un alt yapısı olsaydı

Geçen sezon Salim Pancar’ın son görev yaptığı sezon başında PAF takım dağıtılmış olmasaydı belki bugün Afyonkarahisarspor, bu halde olmayacak ve alt yapısından çıkacak 5-6 futbolcusuyla daha iyi konumda olabilecekti. Ispartaspor bile geçen yıl 3. Lig’den düştüğü sezon borçları nedeniyle transferlerinin lisanslarını çıkartamayınca alt yapısındaki o gencecik futbolcularla ligi götürdü. Isparta da ligden düştü ama Afyonkarahisarspor’un onun gösterdiği çabayı gösterme şansı da yoktu. Çünkü PAF yapısı dağıtıldıktan sonra o gencecik umut veren futbolcular da futboldan ve memleket takımından da küstürülmüştü.

Transfer döneminde
sayfalar bolca futbolcu
resimleriyle doluyor

Afyonkarahisarspor’un alt yapısından futbolcu çıkmadığı için transferlerle yeni bir takım kuruluyor. Her sezon başında en az 30 futbolcuyla sözleşme imzalanıyor, bu futbolculardan biriyle ikisiyle yollar ayrılıyor, sonuç olarak 26-27 yeni transferle sezon açılıyor. Ara transfer döneminde de en az 10 futbolcu alınıyor. Zaten kulübün geliri yok, gideri çok. Bir de bu futbolculara ufak da olsa bir peşinat, lisans masrafları derken sıkıntılar dağ gibi büyüyor. Biz gazete sayfaları hazırlayanlar da yeni bir futbolcu alınsa bu haberi ballandıra ballandıra sayfalarımızda yer veriyoruz. Haberleri okuyanlar da transferlerin yapılmasıyla her sezon başında şampiyonluk hayalleri kuruyorlar. Bu şekilde 7-8 sezon geride kaldı. İşte böyle böyle derken bugün gelinen nokta Afyonkarahisarspor’un küme düşmesi.

Haber Yorum:
Ramazan
Hüseyin Biçer