Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ÖLÜM

”Çölde vahaya hasret kalmışçasına,
Suya sevdalanmışçasına, ölüme sevdalanmak…
Gecede, gündüzde, akşamda, sabahta onu aramak
Ne feci hasret! Ne dinmez acı!”
Ölüm; dünya ile ahret arasındaki ince çizgidir. Hangimiz ölümü düşünmedi ki! İnsanların kendi çıkarlarının her şeyden önemli olduğu sadece yalancı dünyayı düşünerek, ömürlerinin tükendiğini hiç mi hiç düşünmeden, birçok değerlerde cimrilik yaptıkları bir toplumda yaşıyor olmamız, ölümü yani gerçek hayatı hiçe saymak değildir de nedir?
Hayatta her şeyimiz olsa ve maddi değerlerimizi daha da yükseltmek için çalışmaya devam edip, maneviyata, sevgiye, hoşgörüye, şefkate, alicenaplığa yer vermediğimizi düşünün bir kere.
Tarihe adını altın harflerle yazdıran, çağ kapatıp, çağ açan Fatih Sultan Mehmet’in, 45 yıl iktidarda kalmış Kanuni Sultan Süleyman’ın bile bir parça kefenle göçtüğünü, hepimizin sermayesinin sadece birkaç metre kumaş olduğunu ne zaman anlayacağız?
Peygamber Efendimizin(SAV) ” Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için; yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalış.” Hadis-i Şerif’ ini unutmamalı. Birbirimizi kırmamaya, hoşgörüye, sevgiye, maneviyata gereken önemi haddinden fazla vermeli ve bu uğurda üstümüze düşen her şeyi yapmalıyız.
Kalpten inanarak söylüyorum ki;” Suyu düşünmek susuzluğu gidermez ” ama ölümü her an, her saniye düşünmemiz kararan gönüllerimizi, aydınlatacak, yumuşatacaktır.
Değerli okuyucum; Ramazan ayının sonlarına geldiğimiz bu günlerde özellikle saygı, sevgi, birlik, dirlik ve huzurumuz konusunda cimrilik yapmayalım. Karşıdakinin yerine kendimizi görelim. Bu meziyetlerimizi kalıcı yapalım. Ölümün ne zaman ve nasıl geleceği belli değil. Dünya fani, hayat çok kısa.
Bayramınızı kutlar, size, ailenize, sevdiklerinize ve Türk-İslam alemine sağlık, huzur ve başarı getirmesini dilerim

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER