Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

ÖLÜNCE BİLİNEN KIYMETLER

Dünya fani, hayat çok kısa. Her canlı ölümü tadacak. Ancak, bu dünyadan hiç göçmeyecekmiş gibi hareket etmek, gönül kırmak, incitmek, kavga etmek, küsmek, husumet beslemek çok yanlış.
Son yıllarda aile fertleri arasında dahi problemlerin arttığını duyuyoruz. Kardeşler aralarında, gelin kaynana ile oğul baba ile didişerek ömür tükenip gidiyor. Allah korusun oğullar ile babanın dünyalıklar için mahkemelik olduklarını dahi biliyorum. Hatta miras için kardeşlerini öldürenler basına yansıdı.
Bu küçük nottan sonra bu yazımızda esas bahsetmek istediğimiz, hayatta iken kıymeti bilinmeyen, ancak kaybettikten sonra kıymetlenen çok kişi olduğudur.
Bana göre bu çok acı bir durumdur. Mutlaka çok üzer. Çünkü bunun sebebi, nankörlüğe, vefasızlığa dayanır. Yozlaşmanın, kötü çevrenin, israfın esiri olma, örf, adet ve dini hükümlerden uzaklaşma, saygı ve sevgi eksikliğinden olduğunu düşünüyorum. Hayatta iken kıymetini bilmeyip, eleştirdikleri, kötüledikleri, elinden gelen her türlü engellemeyi yaptıkları, hakkını yedikleri birisi öldükten sonra onu çok seviyormuş edaları sergiliyorlar. Arkasından gözyaşı döküyorlar. Hayattayken aklınız neredeydi, kıymetini bilseydiniz ya!
Yaşarken doğruya, iyiye, haklıya hakkını vermeyenin, öldükten sonra pişman olmasına ne demeli. Yani dirisine saygı göstermeyenin, ölüsüne saygı göstermesi anlamsız. Hakkı, haklıya hayattayken vermek gerekir. Helalleşmek budur. Sıkça helalleşmeliyiz. Kul hakkı vardır.
Bunu devlet adamlarımızda, dava adamlarımızda ve kanaat önderlerimize de yaptık. Ömrünü vatanı, milleti ve davası için harcamış, iz bırakmış nice insanımızın ve büyüğümüzün kıymetini kaybettikten sonra anladık.
Kolay yetişmeyen değerlerin hayattayken kıymetlerini bilseydik şimdi ülkemiz çok daha farklı olabilirdi. Bilmeliyiz ki, hizmet etmişlerin hakkını koruyamazsak, gün gelir hakkıyla hizmet edecek insan bulamayız.
Değerli dostlarım; Demem odur ki, ülkemiz için, memleketimiz için, şehrimiz için, ailemiz için yetişmiş değerlerin kıymetini hayattayken bilelim. Kaybettikten sonra anlarız ama artık çok geçtir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER