Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

“ÖMÜR TÖRPÜSÜ” ÇÖZÜM BEKLİYOR

Afyonkarahisar’da güzel şeyler oluyor, evet…
Ama iyi gitmeyen işler de var.
En başta şehiriçi trafik meselesi. Tamam, bu mesele hemen hemen her kentin gündeminde. Az ya da çok her şehirde bir trafik keşmekeşi var. Ama bizdeki keşmekeş artık dayanılmaz boyutta.
Yıllardır sayısını unuttuğumuz keredir planlar yapıldı, toplantılar düzenlendi, ekipler oluşturuldu, çalışmalar yapıldı…
Master planlardan, kökten çözümlerden, yapılacak yatırımlardan bahsedildi.
Nankörlük etmeyelim, yapılan işler de oldu. Ama ne yazık ki trafik sorunumuzla ilgili olarak katettiğimiz mesafe bir arpa boyunu geçemedi. Afyonkarahisar’ın “şehiriçi trafik meselesi” ömür törpüsü olmaya devam ediyor.
En büyük sıkıntı otopark meselemiz. Kent Meydanı’na yapılan otopark iyi oldu, sebep olanlardan Allah razı olsun. Bağkur binasının orası katlı otopark olacak, büyük bir eksiği giderecek, müteşekkiriz. Yol kenarlarındaki otopark hizmetlerine bir çeki-düzen geldi, çok iyi…
Lakin sıkıntı büyüyerek devam ediyor. Net ve kesin çözümler konusunda yeterli değiliz.
Ziyaretçi akınına uğrayan, her geçen gün yeni yeni konukları ağırlayan, turizm potansiyeli, gastronomi kabiliyeti büyüyen Afyonkarahisar şehir merkezi trafik sarmalının içerisinde boğulup gitmekte.
Tarihi kent dokusunda yapılan onca yatırım ile şehrin gizli cevherleri gün yüzüne çıkartılırken, ziyaretçiler için o bölgeye ulaşmak büyük sıkıntı. Afyon’un yerlisi bile “trafiğe girmemek” için yönünü oralara çevirmekten imtina ediyor.
Otobüs-minibüs yoğunluğu devam ediyor. Yarın okullar açılacak, yeniden seyreyleyeceğiz curcunayı… Caddeler dar ve yetersiz. Cadde kenarlarındaki araç parkları yürümeyen trafiği daha da işlemez hale getiriyor.
“Önce yaya” dedik, refüjlerdeki geçişleri kapattık. Karşıdan karşıya geçiş için yüzlerce metre öteyi gösterdik. Vatandaş isyan ediyor. Eski stad ve eski çimento alanında adeta yeni mahalleler kuruldu. Bunca konutun otopark ihtiyacı ne alemde? Soru ve sorun çok…
Ne yazık ki çözüme yönelik adım pek yok.
“Şehiriçi trafik” meselesi vatandaşın kanayan yarası. Gizli ve sızılı gündemi… Bu işe artık bir çare gerekiyor. Yapılan güzel işler bu düzensizliğin, başıboşluğun gölgesinde kalmamalı.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti