Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“On kuruşluk bez parçasını gündeme almak bizi mahcup etti”

“On kuruşluk bez parçasını gündeme almak bizi mahcup etti”

SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, maske konusuyla iktidarın sağlık çalışanlarının başarılarına gölge düşürdüğünü 10 kuruşluk bir bez parçasını gündeme almaktan dolayı mahcup olduklarını kaydetti

 

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, salgın nedeniyle haftalık gündem değerlendirmesini yazılı olarak yaptı.
“ASIL MAKSAT
TÜKETİMİ ARTIRMAK”
SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, kapitalizmin tüketim çılgınlığı oluşturmak için çeşitli yollar kullandığını belirtti. Bunlardan bir tanesinin de, bazı günlere önem katacak ifadeler yüklemek olduğundan söz eden Arslan, “İşte 10 Mayıs Anneler Günü de bu günlerden bir tanesidir. Maksat anneleri hatırlamak değil, asıl maksat tüketimi artırmaktır. Zaten senenin bir gününde annemizi hatırlayacaksak, annelere en büyük haksızlığı yapmış oluruz. Bizim inancımız, adalet ve hakkaniyetle bütün insanlara her an hak ettikleri değeri vermeyi emreder. Bu açıdan anneler, kişinin üzerindeki en büyük hak sahibidir. Bir gün Peygamber Efendimiz (SAV) şöyle bir soru yöneltilmişti; ‘Benim en çok hizmet etmem gereken kişi kimdir?’ Efendimiz ‘Annendir’ diye cevap verdi. ‘Sonra kime?’ diye sorduğunda ‘Annendir’ dedi. ‘Sonra kime?’ diye sorduğunda ‘Annendir’ dedi. Dördüncü kez sorduğunda ‘Babanadır’ diye buyurdular. Annemizin bizim üzerimizde ne kadar önemli olduğunu gösteren apaçık bir hadisi şerif. Dolayısıyla bizler, ‘Cennetin annelerin ayağı altında olduğu’ bilinciyle, annelerimizi sadece senede bir gün değil, her gün ve günün her anında gereken değeri vermeliyiz. Bütün annelerin sağlıklı, huzurlu ve hak ettikleri değeri gördükleri bir ömür sürmelerini temenni ediyorum.” dedi.
”ÇOK BASİT MASKE KONUSUNU ELLERİNE YÜZLERİNE BULAŞTIRDILAR”
Koronavirüs mücadelesinde vaka ve ölüm sayılarının düşüşe geçip iyileşen hasta sayılarının arttığına değinen Arslan, “Virüsten hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, hastalarımıza acil şifa, ülkemize sabırlar diliyorum. Sağlık Bakanlığı ve çalışanları fedakârca çalışmalarını sürdürmektedir. Onlara teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Ancak iktidar maalesef sağlık çalışanlarının başarılarına gölge düşürmektedir. Çok basit bir maske konusunu bile ellerine-yüzlerine bulaştırmışlardır. Emin olun 10 kuruşluk bir bez parçasını gündeme almak bizi mahcup ediyor. Ama gelin görün ki maskeye ulaşmak nasıl bir süreçten geçti; 4 Nisan 2020 maskeleri ulaşılabilir yerlerde satacağız. 5 Nisan 2020 parayla maske satışı yasak. 6 Nisan 2020 PTT ücretsiz maske dağıtımına başlıyor. 7 Nisan 2020 e-devlet’ten başvuruda bulunun, telefonunuza kod gelecek. 2 Mayıs 2020 maskelerin parayla satışı söz konusu değil. 4 Mayıs 2020 maske satış yasağı kalktı, üst fiyat belirlenerek satılacak. Pek çok ülkeye tıbbi yardım gönderen biz, kendi insanımıza 10 kuruşluk maskeyi ulaştıramadık. Yazık.” ifadelerini kullandı.
“ÇİFTÇİYE VE ESNAFA DESTEK FAİZSİZ KREDİYLE OLUR”
Orhan Arslan, salgın sürecinde değeri daha iyi anlaşıldığını vurguladığı gıda ürünlerini üreten çiftçiye destek verilmesini her zaman dile getirdiklerini belirtti. Arslan şu ifadelere yer verdi: “İktidar da çiftçiye destek olacaklarını ve ‘Ekilmedik bir karış toprak bıraktırmayacaklarını’ söylediler. Ancak TMO’nun yaptığı buğday alım fiyatları geçen yılın fiyatlarıyla neredeyse aynı. Girdiler artarken açıklanan taban fiyatlar neredeyse geçen yılla aynı. Bu nasıl destek? ‘Ekilmedik bir karış toprak’ böyle mi kalmayacak? Girdileri düşürmeyi ne zaman düşüneceksiniz? Bu politikalarla ekim alanları her yıl daha da düşer. Allah sonumuzu hayretsin. Esnafa destek adı altında şimdiye kadar faize bulaşmamış insanları da faize bulaştırıyorlar. Eğer destek olacaksanız, hem çiftçiye, hem de esnafa faizsiz krediler, bunun altını çiziyorum faizsiz krediler verilmelidir.”
“AVM’LER AÇILABİLİYORSA
CAMİİLER DE AÇILMALI”
Salgının yavaşlamasıyla hayatın normale döneceği açıklamaları yapıldığına temas eden Arslan, “Hayatın normale döneceği elbette sevindirici bir haber. Kuaförler ve berberler dün açıldı. AVMler açılıyor. Gerekli önlemler alınarak mağazalar açılıyor. Bunlar güzel. Ancak merak ettiğimiz konu ise, gerekli önlemler alınarak AVM’ler açılabiliyor ise gerekli önlemler alınarak camiiler niçin açılamıyor? İlginçtir ki kapatılırken de kahvehaneler ve kıraathanelerden önce camiiler kapatılmıştı? İktidarın bu tavrı insanımızı ve bizleri rahatsız etmektedir. Gerekli önlemler alınarak acilen camiler de ibadete açılmalıdır.” dedi.
“DESTEK KANUNULARI DEĞİŞTİRMEKLE OLUR”
“Geçtiğimiz haftalarda Diyanet İşleri Başkanı üzerinden başlayan tartışmada iktidar, başkana destek verdiğini açıklamıştı.” diyen Arslan sözlerine şöyle devam etti: “Biz de desteğin kanunları değiştirmekle olacağını söyleyerek, iktidarı samimiyete davet etmiştik. Yaptıkları hatayı gördükleri için düzeltirler diye ümit etmiştik. Ancak görülen o ki, iktidar her zaman ki gibi algı peşinde koşulmaktadır. Hatasını düzeltmek aklının kenarından bile geçmemekte, İstanbul sözleşmesini, 6284 sayılı kanunu çoktan unutmuş bulunmaktadır. Sayın Metiner ise ‘Biz evet oyu verdiğimiz kanunları bilmiyorduk’ diyor. Siz kanun çıkartırken nasıl bilmezsiniz? Neye evet ya da hayır dediğinize nasıl bakmazsınız? Sizin bilmeden verdiğiniz oylar ve aklınıza bile gelmeyen kanunlar sebebiyle vatandaşımızın aileleri parçalanıyor, hapse atılıyorlar. AK Partiye oy veren kardeşlerim, görün bunları. Verdikleri sözlerin arkasını araştırın. Yaptıkları icraatlara bakın. Lütfen sorgulayın. Bu iktidarı düzeltecek olan sizsiniz. Susarak onlara kötülük etmeyin. Yanlışlarını söyleyerek dostluğunuzu gösterin. Bu virüs belasından bir an önce kurtularak, sağlıklı ve huzurlu yaşantımıza dönmeyi ümit ediyorum.”