Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

ON ŞEY ON ŞEYİ ENGELLER

Resûlüllah (s.a.v.) Efendimiz buyuruyor ki:
“On şey on şeyi engeller:
1. Fatiha, Allah’ın gazabını,
2. Yâ-sîn suresi, kıyamet günündeki susuzluğu,
3. Duhân sûresi, kıyamet korku ve dehşetini,
4. Vâkıa sûresi, fakirliği, miskinliği,
5. Mülk sûresi, kabir azabını,
6. Kevser sûresi, hasımların kinini
7. Kâfirun sûresi, ölüm anında küfrü,
8. İhlâs sûresi, ikiyüzlülüğü, samimiyetsizliği,
9. Felak sûresi, hased edenlerin hasedini,
10. Nâs sûresi, vesveseyi engeller.” (Ravzatü’l Müttekîn, Mişkâtü’l Mesabih’ten nakil, Sırlar Hazinesi, s. 401, C. Yıldırım) .
Sahâbeden birisi tüm varını yoğunu Allah yolunda infak eder. Kendisine derler ki, “niye böyle yapıyorsun? Bari çoluk çocuğuna bir şeyler bıraksaydın, onlar el âlemin eline bakmasalardı!” O der ki, “ben çocuklarıma Vakıa sûresini bıraktım. Vallahi onlar bu sûreye sahip oldukları sürece asla aç ve açıkta kalmazlar.”
Hadisi şeriflerde buyruluyor ki:
“Fatiha suresi ölümden başka her derde devadır.”
“Fatiha ve ihlâs suresini okuyan Kur’an’ı Kerim’in üçte birini okumuş olur.”
“Bir kimse önce evine girince Fatihayı okusun, sonra İhlâs suresini okursa Allahü Teâlâ o evden fakirliği giderir. Yerine huzur ve bereket ihsan eder.”
“Fâtiha-i şerife ve Âyetel Kürsi’yi kim evinde okuyacak olursa, o gün onlara ne bir insan ne de bir cin dokunur.” (Deylemî)
Kim Besmele’yi uyurken yirmi bir defa okursa, o gece kovulmuş şeytanın şerrinden, insan ve cinlerin kötülüğünden, hırsızlık ve yangından ve ansızın ölümden emin olur; güven içinde kalır. Ondan her türlü belâ ve âfet uzaklaştırılmış olur.
Herhangi bir ağrı üzerine ya da sihirlenmiş, büyülenmiş kimse üzerine hiç ara vermeden günde yüz defa okunursa Allah ondan o ağrıyı ve büyüyü giderir.
Kim Besmele’yi bir kağıda yirmi bir defa yazıp uykusunda korkan çocuğun boynuna asarsa, (veya 21 defa okursa) o korku ondan giderilmiş olur. Allah’ın izniyle Besmele tesirli olur. Veya çocukların korunması için yazılırsa onlar bütün âfetlerden korunmuş olur.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER