Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Onaydan sonra temel atılacak – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Onaydan sonra temel atılacak

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Zafer Havaalanı ihalesinin bu hafta Yüksek Planlama Kurulu’na gideceğini belirtti. Serteser, onay alınmasının ardından havaalanı temelinin yıl sonuna kadar atılmasının beklendiğini vurguladı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, geçen hafta Ankara’da katıldığı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Ege’nin sorunlarını aktardığı toplantıyı değerlendirdi. ATSO ile Süleyman Demirel Fen Lisesi arasındaki Okul Dostu Protokolü imza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Serteser, “Bölgesel Zafer Havaalanımızın ihalesi daha önce yapılmıştı. Ama tabii ki Yüksek Planlama Kurulu’ndan onaylanması gerekiyordu. Bu onay süreci devam ediyordu ama onaylanmamıştı. Biz önemli bir proje olduğu için Ege’nin diğer sorunları ile birlikte bu sorunu paylaştık sayın Başbakanımızla. Çünkü 3 ili ilgilendiriyordu ve termal başkent olma yolunda büyük adımlar atan ve benim şu anda termal başkent olarak gördüğüm Afyonkarahisar için, Frig Vadisi’nin bulunduğu bölge olması bakımından, Kütahya ve Uşak’ı da kapsaması bakımından çok önemli bir sorundu” dedi.
“Başbakanımıza teşekkür ediyoruz”
Serteser, “Bunu dile getirdik. Başbakanımız diğer tüm sorunlarla ilgileneceğini söylemekle birlikte bu sorunumuzu hemen ele aldı. Yüksek Planlama Kurulu’na bu hafta içinde onay için gidiyor. Büyük bir ihtimalle onaylandıktan sonra yıl sonuna kadar da temelinin atılması bekleniyor. Bu hassasiyetinden dolayı sayın Başbakanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Elbirliği ile çalışılacak
Öte yandan ATSO ile Süleyman Demirel Fen Lisesi arasında Okul Dostu Protokolü imzalandı. Protokol hakkında açıklama yapan ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, “Eğitimin, tüm dünya toplumları için olduğu kadar Türkiye için de önem verilmesi konulardan biri olduğunu düşünüyoruz. Afyonkarahisar’daki Ticaret ve Sanayi Odamızın da bu eğitim konusuna duyarsız kalmasını bekleyemeyiz. Bu bakımdan Süleyman Demirel Fen Lisemize okul dostluğu protokolünü hocalarımla ve Yönetim Kurulu üyelerimizle gerçekleştireceğiz. Bu konuda hep irtibat içinde olacağımızı belirtmek istiyorum. Elimizden ne gelirse imkanlar ölçüsünde biz de karşılıklı olarak Afyonkarahisar’daki eğitim düzeyinin artması için elbirliği ile çalışmaktan mutlu olacağız. Bu protokolün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
“Çok memnun olduk”
Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdürü Cemalettin Demircan ise eğitime katkı sağlaması nedeniyle ATSO’ya teşekkür etti. Demircan, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hazırladığı Okul Dostu Kent: Afyonkarahisar Projesi doğrultusunda biz de okulumuza dost olarak Ticaret ve Sanayi Odamızı seçtik. Sağolsunlar Başkanımız kabul ettiler. Zaten geçen dönemde okulumuzu ziyaret ettiler. Biz çok memnun olduk” dedi.
71 Fen Lisesi arasında ilk 20’de
Süleyman Demirel Fen Lisesi’nin Türkiye’deki önemli okullar arasında olduğuna dikkat çeken Demircan, “Okulumuz Türkiye’nin sayılı okullarından birisi. Hemen hemen Türkiye’nin her tarafından öğrencimiz bulunmakta. Bunlar, Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olacak öğrenciler. Biz, projelerimizle, üniversiteye öğrenci yerleştirmemizle Türkiye’de 71 Fen Lisesi içerisinde ilk 20 içerisinde yer alan bir okuluz. Eğitim bizim için önemli bir mesele. Zaten en iyi yatırım insana yapılan yatırım” şeklinde konuştu. (Kocatepe)