Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Önce algı oluşturuyor, sonra uyguluyor”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Önce algı oluşturuyor, sonra uyguluyor”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin uygulamak istediklerini önce tartışmaya açtığını, toplumda yeteri kadar algı oluştuktan sonra uyguladığını belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, hükümetin siyaset stratejisini eleştirdi. Yazılı bir açıklama yapan Görgöz, “AKP Hükümeti’nin en iyi becerdiği şey; yapmak ya da uygulamak istediği ne varsa onu uygulamaya geçmeden önce toplumu hazır hale getirmek. Bunun için de medyayı kullanmak. Toplumun tepki göstereceğini bildiği şeyleri önceden birilerine söyletip ortaya atmak, toplumun o konuyu bolca konuşmasını ve içselleştirmesini beklemek. Toplum üzerinde algı yaratmak. Daha sonra da ne yapalım halk da bunu istiyor deyip uygulamaya koymak. Tabii ki bu süreç yaşanırken zaten daha önceden hazır halde bekleyen planlarını bekletmeden uygulamaya koyuyorlar” dedi.
NEDEN BU KADAR KIZDI?
BDP’li heyetin İmralı ile görüşmesinde tutulan zabıtların gazetelerde yayınlanmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sanal bir tepki gösterdiğini söyleyen Görgöz, “İmralı Zabıtları, neden Başbakanı bu kadar kızdırdı? Neden bu kadar sert tepkisine yol açtı? Çünkü o zabıtlarda önceki pazarlıkların, AK Parti’ye verilen seçim desteklerinin, halktan gizlenen işbirliği plan ve senaryolarının itirafları var.Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu müzakerelerin hep var olduğunu aylardır, yıllardır söylüyoruz. Şimdi zabıtlara göre, AKP’yi 10 yıldır iktidarda tutan İmralı, Öcalan ve onun stratejileriymiş. İddia bu” diye konuştu.
“TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ YAPIYORLAR”
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin toplum mühendisliği yaptığının altını çizen Görgöz, “Sayın Başbakan’ın ‘Çözüm istemiyorlar, engel çıkarıyorlar, hendek kazıyorlar’ derken amacı, muhalefeti de halkın gözünde yıpratarak, bu konuda etkisiz hale getirmek, ardından halkı istediği gibi yönlendirip, Öcalan’la muhtemelen çok önceden vardıkları anlaşmayı halka kolayca kabul ettirmek. Kamuoyunu bu yönde oluşturmak, bunun zeminini hazırlamak. Sayın Başbakan kendisinden öncekileri, Ergenekon ve diğer davalardan yargılananları, toplum mühendisliği yapmakla suçlarken, kendisi bir bölümünü sindirdiği, büyük bölümünü de kendisinin yeniden oluşturup yapılandırdığı medyasıyla 11 yıldır AKP toplum mühendisliği projesinin alâsını, fazlasını yapıyor” ifadelerini kullandı.
“SIZDIRMA BİLİNÇLİ YAPILDI”
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin süreç hakkında bilgilendirilmediğine işaret eden Görgöz, şöyle konuştu: “Silivri mektupları görülmüştür damgası olmadan çıkmıyor. İmralı mektupları görülmüştür olmadan, kuryeyle Kandil’e, Ankara’ya, Avrupa’ya ulaşıyor. O zaman zabıtların da açık olmasına kızmayacaksın. Hatta daha da açık kılacaksın. Muhalefeti, TBMM’yi bilgidar, haberdar kılacaksın. Bunun siyasi nemasının ardında koşmayacaksın!Kanımca, Sayın Başbakan’ın bu kadar aşırı tepkisinin nedenlerinden birisi de, halka yıllardır söylenen yalanların ortaya çıkması, suçüstü yakalanma duygusu. Hatırlarsanız, Oslo görüşmeleri gizli yapılmıştı, İmralı zabıtları gibi medyaya sızdı ve iddianame konusu oldu. Oslo görüşmeleri ortaya çıkınca hükümet köşeye sıkıştı, sonu fiyaskoya neden oldu. Başbakanın tepkisi sanaldır. Sızdırma bilerek ve bilinçlidir. Yapılmak istenen, Öcalan ile varılan mutabakata karşı çıkıyormuş gibi görünüp, halkı, toplumu, kamuoyunu hazırlamaktır.” (Kocatepe)