Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Önce helalleşti sonra istifasını açıkladı

Bu haberin fotoğrafı yok
Önce helalleşti sonra istifasını açıkladı

İki dönem boyunca AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüten Semai Kaya, milletvekili aday adaylığı için görevinden isitfa etti. Kaya, kararını açıklamadan önce herkesten helalelik diledi. Semai Kaya, istifa dilekçesini AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek’e teslim etti

Hedef miletvekili adaylığı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Merkez İlçe Başkanı Semai Kaya hafta sonu düzenlediği basın toplantısı ile Milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. 15 Ocak Cumartesi günü saat 13.30’da İnyo Cafe Restaurant’ta öğle yemeği veren AK Merkez İlçe eski Başkanı Semai Kaya, Kaya, AK Parti çatısı altında siyaset yaptığı teşkilat mensupları ve medya çalışanları ile helalleşerek, Milletvekili aday adaylığı kararını açıkladı. Semai Kaya, 2001 yılından bu tarafa AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı’nda aktif siyasetin içinde yer aldığını belirtti. Kaya; “Ben ağabeylerimle, ablalarımla, basın mensubu arkadaşlarımla AK Parti de siyasete devam ettim. Bundan sonra ki süreçte de inşallah Milletvekili aday adaylığı için Merkez İlçe Başkanlığı’ndan istifa etmiş bulunuyorum. 2001’den 2011 yılına kadar geçen bu süretçe malum olduğu üzere 2004 yılında AK Parti Merkez İlçe Başkanı seçildikten sonra iki kongre geçirdim. Bugüne kadar artısı ve eksisi ile buraya kadar getirmeye çalıştım. Büyüklerimi, küçüklerimi, basın mensubu arkadaşlarımı kırmış isem herkesten şimdiden özür diliyor, haklarını helal etmelerini istiyorum. Herkesten helallik diliyorum. Afyon’lu hemşehrilerimden de yanlışım olmuşsa haklarını helal etmelerini diliyorum. İnşallah bundan sonra ki süreçte Milletvekili aday adayı olarak yolumuza devam edeceğiz. Diğer adaylık sürecini Allahu Teala kaderimize yazdıysa yaşayacağız.” dedi.
“Allah yar ve yardımcımız olsun”
Milletvekili adayı olamaması halinde AK Parti teşkilatlarında Sandık Kurulu’nda, parti teşkilatlarının diğer kademelerinde ya da dışarıdan bir nefer olarak çalışmaya devam edeceğinden söz eden Semai Kaya, 2001 yılında AK Parti’nin Afyonkarahisar’da kurulduğu dönemi, siyasi hayatının doğumu olarak kabul ettiğini kaydetti.
Kaya; “AK Parti içerisinde tecrübeli ağabeylerim ve ablalarımın sayesinde büyüyerek bugünlere geldim. Allah bundan sonra ki süreçte yar ve yardımcımız olsun. Bundan sonra ki süreçte Merkez İlçe Teşkilatında olan arkadaşlarımla, teşkilatları-mızla bir bütün olarak Türkiye genelinde ezici çoğunlukla birinci parti çıkarmak için var güçlerle çalışmaya devam edilecek. Bizde bir nefer olarak çalışmaya devam edeceğiz. Onun için şimdiden arkadaşlarımızın yolu açık olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun. diyorum.” diye konuştu. AK Parti Merkez İlçe eski Başkanı Semai Kaya, istifa dilekçesini İl Başkanı Mehmet Zeybek’e teslim etti.
Zeybek hayırlısını diledi
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, partisinin kuruluşundan bugüne kadar çok sayıda kişi ile çalışmalara devam ettiklerini, uzun süreli çalışmaların yürütüldüğüne değindi. Mehmet Zeybek, partisinin Merkez İlçe Başkanlığı’nın kurucu ilk Başkanı Halil Ürün’ün Milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin ardından yerine Semai Kaya’nın göreve getirildiğini hatırlattı. O günden bugüne kadar AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevini Kaya’nın alnının akıyla götürdüğünü dile getiren Zeybek; “Bu istifa bir nöbet değişimidir. Ben kendisine çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum. İnşallah Allah hakkında hayırlı kılar. Tabi istifa etmekle bizde partiden tamamen kopmuş olma manası çıkmaz. Zaten kenara çekilmesine de biz fırsat vermeyiz. Allah’ın izniyle nasipse kısmetse Milletvekili aday adaylığı için istifa etti. İnşallah aday olarak Milletvekili olarak görmek isteriz. Şayet olmazsa da dünyanın sonu değil. Nerede kalmıştık der yolumuza aynen devam ederiz. Bende şimdiden kendisine hayırlı olsun diyorum.” şeklinde konuştu. Toplantıya; Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İGM Başkanı Salih Sel, İGM Merkez üyeleri Hatice Özkal, Ahmet Kocakulak, Mehmet Beşkardeş, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Akbaba, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dener ve çok sayıda partili katıldı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti